Gyakrabban közlekedhetnek jövőre a zöldjáratok

Beköszöntött az október, vele a levélhullás. Jó hír a kerti munkát végzőknek, hogy idén is lesz zöldjárat, ami az összegyűjtött lombot, nyesedéket elszállítja, de október 15. és november 30. között el is lehet égetni a kerti zölhulladékot. Az ezzel kapcsolatos alapvető szabályokra T. Mészáros András hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta azt is: jövőre változások várhatók a zöldjáratokat illetően.

Hasonló tartalmaink:

A zöldhulladék égetésével kapcsolatban a polgármester hangsúlyozta, hogy a tűzvédelmi szabályokat, illetve rendelkezéseket be kell tartani, és tudni kell azt is, hogy Parkváros M7-esen túli területén minden napszakban tilos az égetés, kivéve, ha arra vírusos, baktériumos, gombás vagy egyéb fertőzések miatt kerül sor.

Természetesen nem kötelező égetni – a zöldhulladékot komposztálhatjuk is, és zsákba gyűjtve, kötegelve elszállítja majd az ÉTH zöldjárata is. T. Mészáros András ezzel kapcsolatos kérdésünkre elmondta: erre várhatóan november közepétől kerül majd sor.

Az önkormányzat tervezi, hogy sűríti a zöldjáratokat, a jelenlegi háromról évi 9-10 alkalomra.
– A szükséges szállító járműveknek meg kell érkezniük még az idei esztendőben. Problémát jelent a műanyag zsákok eltávolítása, ami jelentős pluszmunkával jár. Erre még meg kell találnunk a jó megoldást. Szeretnénk az új rendszert már a jövő évben bevezetni. Amint ez megtörténik, a kerti hulladék égetését megtiltjuk Érd teljes területén – fűzte hozzá.

És ha már ősz: fontos megemlíteni, hogy október végén, november elején változások lesznek a Polgármesteri Hivatal munkarendjében.

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkormányzat idén is közzétette felhívását az Érd Város Szociális Munkájáért Díj odaítélésére. A díj odaítéléséről a közgyűlés a Szociális és Egészségügyi Bizottság javaslata alapján dönt, de a bizottság részére bárki tehet javaslatot, október 15-éig – hangsúlyozta T. Mészáros András.

T. Mészáros András gratulált az új diákpolgármesternek, a Gárdonyi gimnázium diákjának, aki a szavazatok 932 százalékával megnyerte az Ifjúsági Önkormányzat választását szeptember 29-én. Alpolgármesterei Varga Dorina (VMG, 911 szavazat) és Albert Alexa (Kós, 795 szavazat) lettek. T. Mészáros András sikeres munkát kívánt a negyedik IFÖ-testületnek.

– Remélem, elődjeikhez hasonlóan ezek a fiatalok is komolyan veszik a feladatot, és ugyanolyan lelkesedéssel, akarattal dolgoznak majd, mint elődeik. A választáson való aktivitás – 88 százalékos volt a részvételi arány – is azt mutatja, a fiatalok hiszik, tudják: érdemes kipróbálni magukat, belekóstolni a demokráciába – tette hozzá T. Mészáros András, aki elmondta azt is: a testület ugyanúgy tízmillió forinttal gazdálkodhat, mint elődei.

(Archív fotó)

 

Címkék