Gyakrabban közlekedhetnek jövőre a zöldjáratok
2018
okt. 3

Gyakrabban közlekedhetnek jövőre a zöldjáratok

Beköszöntött az október, vele a levélhullás. Jó hír a kerti munkát végzőknek, hogy idén is lesz zöldjárat, ami az összegyűjtött lombot, nyesedéket elszállítja, de október 15. és november 30. között el is lehet égetni a kerti zölhulladékot. Az ezzel kapcsolatos alapvető szabályokra T. Mészáros András hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján. A polgármester elmondta azt is: jövőre változások várhatók a zöldjáratokat illetően.

Tovább...
Szombaton indul a zöldjárat!
2018
máj. 3

Szombaton indul a zöldjárat!

Szombaton indul az első zöldjárat; a biohulladék begyűjtése május 26-áig tart majd. A zöldhulladékot az ingatlantulajdonos fél köbmétert meg nem haladó mennyiségben, hulladékzsákban, vagy legfeljebb 1 méteres darabokra vágva és kötegelve helyezheti az ingatlana elé, az ütemterven feltüntetett időpontban. A többlet biohulladékot emblémás zsákban helyezhetik ki a lakosok, vagy a hulladékudvarba szállíthatják.

Tovább...
Májusban indulnak a zöldjáratok
2018
ápr. 9

Májusban indulnak a zöldjáratok

Egész évben fogadja a zöldhulladékot az érdi hulladékudvar. A hulladékgazdálkodásban bekövetkezett változások teszik ezt lehetővé. Az NHKV Zrt. egységesítette a közszolgáltatás műszaki tartalmát, meghatározta országos szinten, hogy milyen jellegű feladatokat kell elvégezni, - ezek közé tartozik, hogy a zöldhulladék-gyűjtést évi 12 alkalommal kell elvégezni – magyarázta az ÉTH cégvezetője. Vagyis minden nyári, őszi és tavaszi hónapban egyszer, és télen két alkalommal. Ám ez nem jelenti azt, hogy itt Érden új gyűjtőnapokat jelölnek ki – mondta Pató Simon.t.

Tovább...
Májusban indul a tavaszi zöldjárat
2017
márc. 24

Májusban indul a tavaszi zöldjárat

Az idén később indul a tavaszi zöldjárat Érden. Egy rendeletmódosítás alapján fél hónappal eltolták a zöldhulladék-gyűjtés idejét, de nem muszáj addig várni, a kerti hulladékot átveszik a Sas utcai hulladékudvarban is – tájékoztatta az Érd FM 101,3-at Szamek Zsolt, az ÉTH ügyvezetője. A zöldhulladékot tehát bárki személyesen is leadhatja hétfőtől péntekig 8 óra és 16 óra között, szombaton pedig 8 és 12 óra között ingyenesen 250 kilogrammig.

Tovább...
Egy hetes csúszásban van a zöldjárat
2016
nov. 29

Egy hetes csúszásban van a zöldjárat

Egy hónappal később viszik el jövőre a téli zöldhulladékot. Módosította az ide vonatkozó rendeletét az önkormányzat, mivel a tapasztalatok szerint inkább november végéhez közeledve lehet összegyűjteni a lehullott faleveleket.

Tovább...
Komposzt a gazdálkodóknak
2016
feb. 12

Komposzt a gazdálkodóknak

Éves szinten mintegy 20-25 ezer tonnányi zöldhulladék gyűlik össze a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban. Ennek apropóján a cég most úgy döntött, hogy az ebből keletkező komposztot felajánlja a környékbeli gazdálkodóknak, melynek részleteiről egy tegnap délután, a Polgárok Házában megtartott tájékoztatón számoltak be az érdeklődőknek.

Tovább...