Szombaton indul a zöldjárat!

Szombaton indul az első zöldjárat; a biohulladék begyűjtése május 26-áig tart majd.  A zöldhulladékot az ingatlantulajdonos fél köbmétert meg nem haladó mennyiségben, hulladékzsákban, vagy legfeljebb 1 méteres darabokra vágva és kötegelve helyezheti az ingatlana elé, az ütemterven feltüntetett időpontban. A többlet biohulladékot emblémás zsákban helyezhetik ki a lakosok, vagy a hulladékudvarba szállíthatják.

Hasonló tartalmaink:

Mint arra az ÉTH közleményében felhívja a figyelmet, a fél köbmétert meghaladó mennyiségű biohulladék kizárólag az ÉTH Nonprofit Kft. által rendszeresített, megkülönböztető jelzéssel ellátott biohulladékzsákban helyezhető az ingatlan elé. A többlet biohulladék elszállítására szolgáló zsák az ÉTH Nonprofit Kft. telephelyén (2030 Érd, Sas utca 2), továbbá az új ügyfélszolgálati irodában (2030 Érd, Diósdi út 29) kapható 55 forint áron. Az ár a feliratos zsák önköltségét jelenti; a benne lévő hulladék elszállítása térítésmentes.

Amennyiben a többlethulladékot az ingatlantulajdonos nem az önkormányzati rendelet előírásainak megfelelően, az ÉTH Nonprofit Kft. által rendszeresített megkülönböztető jelzéssel ellátott biohulladék zsákban helyezi az ingatlan elé, úgy a szolgáltató ennek elszállítását megtagadja. Erről a tényről, írásban a levélszekrényben elhelyezett tájékoztatóval értesíti az ingatlan tulajdonosát.

Az ÉTH Nonprofit Kft. a zöldhulladék gyűjtése alatti időszakban térítésmentesen veszi át a lakosoktól a Sas utcai telephelyre beszállított zöldhulladékot.

A gyűjtést egy időben több helyszínen kezdi meg az ÉTH, ezért kérdi, hogy a gyűjtési napon reggel 7 órára helyezzék ki a lakosok a zöldhulladékot az ingatlanjuk elé.

A gyűjtés-szállítás ingyenes, azonban a zsákot az ingatlantulajdonosnak kell biztosítani. Az ÉTH kéri, hogy a zsákba csak zöldhulladékot helyezzenek el. A zsákot ne kössék be, mert annak tartalmát szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Amennyiben idegen anyagot találnak a zsákokban, a teljes mennyiség elszállítását megtagadják. A zöldhulladékot zsákosan szállítják el, a zsákokat nem adják vissza.

Ütemterv (Word formátumban)

Zöldjárat_2018_tavasz

 

Címkék