Pozitív változások a vonatközlekedésben

Jobban összehangolják a vasútforgalmat a buszjáratokkal, a pótlóbuszok megállóhelyeit az utazási igényekkel, és a kedvezményes bérletekkel is könnyebbé válik az utazás. A KTI arról tájékoztatott, minden tőle telhetőt megtesz, hogy a Pusztaszabolcs – Kelenföld vasútvonal folyamatban levő felújítása miatti problémákat mérsékelje. 

Hasonló tartalmaink:

A VOLÁNBUSZ április 3-a óta 5 perccel később indítja a 701, 702, 703. számú vonalak Érd-Budapest, Budafok irányú járatait. A módosításnak köszönhetően nagyobb biztonsággal valósulnak meg az Érd felsőnél történő átszállások a Pusztaszabolcs-Budafok irányú közlekedésben.

A Budafokig tovább közlekedő autóbuszok, illetve a Budafokról induló járatok Budatétény vasútállomás helyett a Lépcsős utcánál állnak meg, az azonos szakaszon közlekedő BKK járatok megállási rendjének megfelelően. További megállóhelybővítést nem tervez a KTI, de az eddig kijelölt megállók megmaradnak.

A MÁV-Start Zrt. tájékoztatása alapján a bérletekhez szükséges utazási viszonylat megállapítására a diákigazolvány szolgál. Ha a diákigazolványból nem állapítható meg egyértelműen az igénybe veendő viszonylat, azt a diák írásbeli kérésére külön kiadott “Igazolás a tanulók vasúti kedvezménye igénybevételéhez” nyomtatványon tünteti fel a vasúttársaság. A tanuló a kedvezményt a lakóhelye – tartózkodási helye – és a tanintézete – gyakorlati oktatásának helye – közötti utazásra veheti igénybe.

A KTI arról tájékoztatott, minden tőle telhetőt megtesz, hogy a Pusztaszabolcs – Kelenföld vasútvonal folyamatban levő felújítása miatti problémákat mérsékelje. Rendkívüli zsúfoltság esetén sűrítőjáratokat indít a szabad autóbuszok függvényében. Többlet vasúti járat Budafokon történő megállítására a vasúti pályakapacitás miatt nincs lehetőség, de ajánlják a G43-as járatokat, amelyekhez Tárnokon mindkét irányban menetrend szerint csatlakoznak a százhalombattai S40/42 vonatok.

 

Címkék