Az iskolaválasztási terítéken: a Kőrösi

A Kőrösi Érd legnagyobb általános iskolája: 34 osztályban, évfolyamonként általában 4 osztályban és 3 épületben tanuló 950 diákkal. Mint ahogy azt Gaál J. Attiláné igazgatóhelyettes elmondta, ősszel is 4 osztályt indítanak, hogy milyen speciális tantervvel, azt a cikkben olvashatják.

Hasonló tartalmaink:

A 2018/2019-es tanévben induló négy 1. osztály egyike emelt szintű ének-zene osztály lesz. A Kőrösi híres az ének-zene oktatásáról, régi hagyománya már ez az iskolának. Művésztanárok tanítják a zenei osztályok tanulóit, a C-seket. A zene sok olyan részképességet, készséget felszínre hoz, amiket nem biztos, hogy más tanítási órán felfedezünk. A zene, a kórusmunka egyfajta fegyelmezettségre is nevel, de azt gondolom, hogy amit oktatunk, bármi legyen is az, annak mindenképpen pozitív hatással kell legyen tanulóinkra. Ha nem így van, akkor valamit rosszul csinálunk. Annak, aki emelt szintű ének-zene oktatásra jelentkezett, meghallgatáson kellett részt vennie. Fontos a családok támogató hozzáállása, hiszen az iskola kórusai több belföldi, illetve külföldi fellépésre kapnak felkérést. A következő tanévben a zenei osztály iskolaotthonos rendszerű lesz, és a magyarórákon kívül – heti egy órában – drámapedagógiai foglalkozásokon is részt vesznek majd a gyerekek.

kőrösi2

Újdonságnak számít az ősszel induló „labdás” osztály, ahol a gyermekek ügyességét fejlesztjük, és a testi adottságaik, készségeik, képességeik alapján egy idő után kialakul, ki melyik labdajátékban a legügyesebb, melyikkel szeretne foglalkozni. Tanáraink a legkorszerűbb módszerek alkalmazásával kezdik el szeptemberben a munkát ebben az osztályban. Aki ide jelentkezett, annak részt kellett vennie egy labdás képességfelmérőn.

A 2018/2019-es tanévben induló osztályok egyikében nagyobb hangsúlyt fektetünk egy idegen nyelv megismerésére, valamint a logikai képességek, készségek fejlesztésére. A gyerekek játékos formában kezdik el a francia nyelv tanulását, a Polgár Judit által kidolgozott módszer alapján a „SAKKPALOTÁBAN” pedig a sakk alapjainak elsajátítására nyílik lehetőségük.

kőrösi1

A negyedik első osztályba a kézműveskedést szerető gyerekek jelentkezését várta az iskola. Az itt tanító pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak majd a kicsik manuális (rajz, technika) készségének, képességének fejlesztésére.

A tervezett iskolaotthonos osztályon kívül a többi, szeptembertől induló 1. osztály mind napközis lesz, így a kicsiknek is lehetőségük nyílik érdeklődésüknek megfelelően válogatni az iskola által kínált szakkörök, foglalkozások közül.

Eddig, többnyire kis felmenő rendszerben tanítottuk az alsósokat, a következő tanévtől igyekszünk átállni a nagy felmenő rendszerre, azaz elsőtől negyedik osztályig a fő tantárgyakat ugyanazok a tanítók fogják tanítani.

Kiemelt feladatunknak tartjuk tanulóink felkészítését az un. „nagybetűs életre”, és tudatosítani bennünk, hogy rájuk már az élethosszig tartó tanulás vár – zárja mondandóját Gaál J. Attiláné.

kőrösi3

(képek, további információ és a beiratkozáshoz letölthető dokumentumok: http://korosi.erdcenter.hu/pub/korosi/hu/index.html)

 

Címkék