Egészségügyi fejlesztések

Az érdi közgyűlés múlt hét csütörtökön fogadta el a város 2016. évi költségvetési tervét. Az idei büdzsé közel 100 millió forintos összeget szán az egészségügyre és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra.

Hasonló tartalmaink:

Még idén felújítják és kibővítik a Dr. Romics László Szakorvosi Rendelőintézet régi szárnyát. A szakrendelő műszereinek felújítására pedig 30 millió forint jut. Az idei költségvetés tartalmazza az egészségügyi alapellátást biztosító háziorvosi rendelőknek a karbantartását is. 2016-ban felújítanak egy-egy háziorvosi és gyermekorvosi rendelőt, de megújul a gyógyszertár is, valamint laptopokkal segítik a védőnők munkáját.

Tízmillió forintot biztosít a város 2016-ban a védőoltásokra
A gyermekek egy-, illetve két éves kora között beadható agyhártyagyulladás elleni védőoltást a család jövedelmi viszonyától függetlenül térítésmentesen biztosítják. A bárányhimlő elleni védőoltás a közösségbe járó óvodaköteles gyermekek esetében javallott, de a támogatás igénylése esetén a szociális rászorultságot megvizsgálják. A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást 2014-től a hetedik osztályos, tizenkettedik életévüket betöltött lányok térítésmentesen kérhetik, azonban fontos megjegyezni, hogy ez a vírus férfiak esetében is több rosszindulatú megbetegedés kialakulásáért is felelős, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy a hetedik osztályos, tizenkettedik életévüket betöltött fiúk részére is biztosítja az ingyenességet. Az oltás térítése utólag, gyógyszertári és a gyermekorvosi igazolás bemutatásával történik.

 

Címkék