Kerékpárosok és gyalogosok éve

Kerékpárosok és gyalogosok évét hirdette meg 2016-ra a Pest Megyei Baleset-megelőzés Bizottság. Ennek keretében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a két keréken illetve gyalogosan közlekedőkre a balesetek elkerülése érdekében.

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága értékelte a tavalyi év baleseti helyzetét, így ennek kapcsán meghirdette  a “Kerékpárosok és gyalogosok évét” 2016-ra az egész megyében. Ennek keretében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárral és gyalogosan közlekedők biztonságára – hangsúlyozta Kürti István. A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője hozzátette: az elkövetkezendő időszakban fokozott ellenőrzéseket tartanak majd Érden és a környező településeken.

Would you like to replay the video?

Az ellenőrzések célja elsősorban, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre és ezzel csökkenjen a személyi sérüléses balesetek száma is – hangyúlyozta Kürti István. A balesetek bekövetkezésének fő oka elsősorban a figyelmetlenség. Az elkövetkezendő időszakban is fontos, hogy a közlekedésben résztvevők jól lássanak és jól láthatók legyenek. A gyalogosok és kerékpárosok fokozott ellenőrzését március 1-jétől kezdi meg az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Címkék