Idén megszépülhet a Fundoklia-völgy

Megtartotta idei rendes ülését az Érdi Környezetvédelmi Egyesület a Polgárok Házában. A tagok értékelték a tavalyi évet, valamint meghatározták az idei esztendő legfontosabb feladatait.

Hasonló tartalmaink:

A közgyűlésen a tagok meghallgatták a beszámolókat, amelyekből kiderült, milyen környezetvédő tevékenység jellemezte az egyesületet. Domokos Balázs szakmai vezető az események kapcsán elmondta, hogy elsősorban a tavalyi TeSzedd mozgalom eredményeire hívta fel a figyelmet. Ennek keretében az önkéntesek a Beliczay-szigetet tisztították meg.

Érdnek van egy komoly értéket képviselő növényállománya, melyre az előző évben is nagy figyelmet fordítottak. Ez az Alsóvölgyi úton található mocsári ciprusokat jelenti. Az egyesület tavaly gondoskodott a József-téri fasor és cserjesor pótlásáról is. Domokos Balázs az egyesület pénzügyi helyzetét pozitívan értékelte, ennek köszönhetően az idén lehetőségük lesz pályázatok benyújtására és az önrészek biztosítására is.

A 2016-os év legfontosabb feladatának a Fundoklia-völgy helyreállítását tekinti. A város parkállományának növelése érdekében igyekeznek az úgynevezett zárvány területeket is hasznosítani. Továbbra is cél az ifjúság bevonása a környezetvédelmi folyamatokba a közösségi szolgálat keretében. Az egyesület a költségvetéséről egy következő ülésen dönt majd.

Would you like to replay the video?

A képek korábban készültek.

Címkék