Jön a tavaszi várostakarítás!

Április 28-án, szombaton, tavaszi várostakarításra várja Érd a civil szervezeteket, iskolákat, óvodákat, illetve a lakosságot. Ahogy már megszokhattuk, több helyszínen, a polgárőrség koordinálásával, széles körű összefogással tisztulnak meg az érdi zöldterületek. A gyűjtőpontokat még szervezik; a Fundoklia-völgy, Ófalu egyes részei és a Tárnoki úti kiserdő a helyszínek közt szerepel majd. 

Hasonló tartalmaink:

A várostakarító akcióknak több éves hagyománya van már Érden; tavaly két alkalommal is rendeztek hulladékgyűjtést, tavasszal, illetve ősszel (ez utóbbival a Teszedd! országos akcióhoz csatlakozva). Bár a város érzékelhetően tisztább, mint volt, sajnos egyes helyeken ismét megjelentek a szemétkupacok.

– Ófaluban vannak jelenleg szennyezett területek, a Tárnoki úti kiserdőben is található valamennyi hulladék, és kritikus a helyzet a Fundoklia-völgy két végén, azaz az M7-esnél és a Hargitai utcánál – mondta érdeklődésünkre Fülöp Sándorné, a környezetvédelmi bizottság elnöke. A testület kedd délután ülésezett; témája a várostakarítási akció volt.

Fülöp Sándorné elmondta: várják a civil szervezetek, magánszemélyek jelentkezését, és örömmel látják az iskolákat, óvodákat is.
– Kérjük azokat, akik szívesen részt vennének a várostakarításban, Macsotay Tibort, a polgárőrség elnökét, az akció koordinátorát keressék, a 30/2000-890-es  telefonszámon, illetve a macsotay.polgarorseg@gmail.com e-mailcímen    – tette hozzá Fülöp Sándorné. Mint a bizottsági ülésen elhangzott, a kesztyűket, zsákokat idén is az ÉTH biztosítja a résztvevőknek.

A város megtisztítása ezzel az akcióval nem fejeződik be: mint Macsotay Tibor az ÉrdMost-nak elmondta, illegális szemétlerakás nemcsak önkormányzati, hanem állami és magántulajdonban lévő földterületeken is előfordul. Ezeket a polgárőrség a közterület-felügyelettel és a környezetvédelmi bizottsággal együttműködve felméri, hogy megtehessék a szükséges lépéseket.

Címkék