Csillagvirág és medvehagyma túra

Hamarosan természetjárásra indulnak, az érdi Kertbarát Kör tagjai, hiszen a növényekben örömet lelő emberek számára a tavaszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy felfedező sétát tegyenek. Idei első összejövetelükön viszont a zöldség- és gyümölcstermesztés korszerű fortélyairól is beszélgettek a kiskerttulajdonosok.

Hasonló tartalmaink:

Megtartotta az idei évad első klubnapját a Kertbarát Kör. A tavaszi munkálatok megkezdése előtt, Ács Kata egy új, roppant hatékony növénykondicionáló szert ismertetett. Mint elhangzott, ez a korszerű készítmény óriási lehetőségeket nyit a bio- és a környezetbarát mezőgazdaság előtt. Ugyanakkor a kiskerttulajdonosok is – a pontos kezelési útmutató betartása mellett – bátran alkalmazhatják. Közvetlenül a növény sejtjeire gyakorol hatást, megfelelő alkalmazása esetén a növény épp akkor kap kiegyensúlyozott tápellátást és védelmet, amikor arra a legnagyobb szüksége van. Úgy tudni, e permetszer használatával 30-50 százalékos terméshozam növekedés várható. Alkalmazása erősíti a növény immunrendszerét, így megnő az ellenálló képessége a külső hatásokkal szemben – derült ki a részletes előadásból.

Egyébként az érdi kertbarátok munkájának eredményét jól ismerik azok, akik rendszeresen látogatják őszi kiállításaikat, amelyeken sokféle különlegességet: óriási karalábét, piros belű diót, hatalmas paradicsomot és minden más, kiskertben is termeszthető, egészséges zöldséget és gyümölcsöt mutatnak be, számos házi készítésű finomság kíséretében. Nem csoda, hogy klubtagok élénken érdeklődtek a termelés hatékonyságát növelő, új növénykondicionáló iránt.

Mint megtudtuk, a Kertbarát Kör tagjai kéthetenként tartanak klubnapot, és szívesen látnak minden érdeklődőt, akár gyakorlott a kertészkedésben, akár laikusként kapcsolódik be, vagy csak a virágoskertjét szeretné kicsit szépíteni. Az előadásokon, vetítéseken ingyenes a részvétel, ugyanakkor a tagok egymás között is megvitatják az időszerű kérdéseket, kicserélik tapasztalataikat. Az ismeretszerzés elmélyítésére néha egymás kertjét is meglátogatják.

Márciusban és áprilisban pedig egy-egy érdekes túrára is készülnek az idén. Március 6-án, vasárnap, Németh Antal klubvezető irányításával csillagvirág túrát szerveznek Érden, a Beliczay-szigetre. Sétájuk során megismerkednek a természeti szépségekben gazdag Duna közeli területtel, s közben gyönyörködnek az ilyenkor szinte mindent elborító csillagvirágban. A következő nagy sétát április 10-re tervezik, akkor medvehagyma túrára indul majd a csapat. Előtte azonban még részletesen sorra veszik az aktuális kerti feladatokat, hiszen tavasszal rengeteg teendő akad egy kiskertben! Gyakran magvakat, palántákat és facsemetéket is csereberélnek a kertbarátok egymás között.

Legközelebb március 6-án, délelőtt 10 órakor találkoznak Ófaluban, a Termál Hotel parkolójában, innen indulnak a csillagvirág túrára. Klubtalálkozóikat a Lakótelepi Klubövezetben (Enikő u. 2/b) tartják. További információ a 06-30-5494-230 telefonszámon.

A képen virágzó medvehagyma látható.

 Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék