Csillag- és hóvirágszőnyegen lépkedtünk

Persze csak átvitt értelemben. Nem szedtük le és nem tapostuk el őket. Mindenesetre az biztos, hogy nem volt szükség arra a csillagvirágra, amit cserépben hozott magával Németh Antal, a Kertbarát Kör vezetője a vasárnapi „Csillagvirág túrára”, arra az esetre, hogy ha nem találkozunk az erdőben élő testvérével, azért lássunk egyet. Aki egy héttel a sarkvidéki hideg után a tavaszias vasárnapi napsütésben a Beliczay-szigetre kirándult, annak nemcsak csilllagvirág, de hóvirág szőnyeg is a lábai elé terült.

Hasonló tartalmaink:

Németh Antal, a Beliczay-szigetre kiránduló csapat és a Kertbarát Kör vezetője elárulta nekünk, hogy nőnapra nem egy-egy szál virágot szokott adni családja nőtagjai számára, hanem kihozza a szigetre őket, ahol egy egész szőnyegnyi virágot kaphatnak. Szavai a kirándulás elején még túlzónak hangzottak, de alig tettünk néhány lépést a Termál Hotel parkolójából az erdő felé, máris beigazolódtak. Lábunk előtt valóban ott díszelgett nemcsak egy-egy szál, hanem egy egész szigetnyi kékes színekben tündöklő csillagvirág. Nem sokkal messzebb a kék foltokat fehérek váltották fel: kecses, lehajtott fejű hóvirágok hirdették ott, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz.

DSCN8344

Sokan kirándultunk vasárnap délelőtt a Beliczay-szigetre. Nemcsak a Kertbarát Kör, hanem a nyugdíjas klub tagjai, családok és polgári természetőrök is. Utóbbiak örömmel nyugtázták, hogy a Beliczay-szigetet nem árasztották el az emberek szeméttel. Van, aki szerint az árvíz veszélye miatt maradhatott meg ez a táj a rá jellemző háborítatlanságában. Akárminek is köszönhető, egy igazi érintetlen kis erdei paradicsomba nyerhettünk bepillantást. Németh Antal pedig – Király Lajos asszisztálásával – igazi jó túravezetőnek bizonyult. A kirándulók alapos betekintést kaphattak tőlük a táj természeti és kultúrtörténeti jellegzetességeibe, és a túra végén testileg-lelkileg felfrissülve térhettünk haza.

DSCN8326

Sokan nem is tudják, milyen természeti értékek rejlenek Érd egyes tájain, tessék hát kimozdulni, és megismerni ezeket! Már csak azért is, mert a természetjárás, a kirándulás a szabadban felér egy terápiával, hiszen szakértők szerint jó a depresszió, a túlsúly és a magas vérnyomás ellen is.

DSCN8367

Címkék