Magyarok Vására lesz szombaton

Sándor, József, Benedek zsákban hozzák a meleget, tartja a régi szólás. Bízva őseink bölcsességében március 19-re időzítették a szervezők az idei év első Magyarok Érdi Vásárát.

Hasonló tartalmaink:

Húsvét előtt egy héttel újra benépesül az érdi Főtér, hiszen megrendezik az idei első Magyarok Vásárát. A nagyszerű termékeken túl, ezúttal is várják a családokat a változatos programokkal.

A gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket a szokásos népi játszóudvar játékain és a közkedvelt „kukorica feldolgozó manufaktúrán” túl kézműves mesterek sora várja. Ki lehet próbálni a kovácsmesterséget, a furulya-készítővel züzülőt (nádidudát) lehet készíteni, tűzzománc készítéssel, fafaragással lehet ismerkedni. Tojásfestés, ékszerkészítés, szövés, fonás fortélyaiba lehet belekóstolni.

Lesznek kézműves sajtok, sonkák, kolbászok, házi mustárok, zöldségkrémek, pácolt fürjtojások, fűszerolajak, lekvárok, szörpök, édességek, borok, sörök, várják, hogy a húsvéti asztal terítékére kerüljenek.

De lesznek egyedi textíliák, fafaragványok, bőrdíszművek, csipkék, kerámiák, kosarak, ékszerek, kézműves szappanok, gyógyteák, és  játékok is.

A rendezvényre 116 kézművest várnak.

Hallgassa meg Szabóné Vas Lenke szervezővel készült interjúnkat!

 

Címkék