A jó szöveg kiválasztása fél siker

A helyi és környékbeli általános iskolásoknak tartottak prózamondó versenyt szerda délután a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A megmérettetésen mintegy harminc diák vett részt, akik közül a legjobbak majd a megyei döntőben folytathatják a szereplést.

Hasonló tartalmaink:

A kiíró a külön kategóriában induló alsósoknak és felsősöknek idén nem szabta meg a választható szövegek körét, de – mint azt a szervező, Nida Judit elmondta – még így is a verseny egyik legnehezebb és egyben legfontosabb része a testhezálló mű megtalálása. A jó szöveg kiválasztása csak fél siker, az igazán jó szerepléshez sok mindenre figyelni kell. Többek között arra, hogy ne izguljon az előadó túlzottan, sőt kifejezetten élvezze a közönség előtti szereplést.

Noha a résztvevő gyerekek számára fontos a jó eredmény elérése, és az, hogy kiálljanak megmutatni magukat. A prózamondó verseny legfőbb célja mégsem a küzdelem, sokkal inkább az, hogy felhívja a figyelmet az értő, szép magyar beszéd jelentőségére és ezen keresztül az olvasás szépségére.

Nida Judit hozzátette: a versenyen résztvevők mindannyian könyvjutalomban részesülnek, emellett a legjobbak jutalma az is, hogy a következő, megyei fordulóban is megmutathatják prózamondói képességüket.

Címkék