Továbbra is keresi a rendőrség a két férfit

Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Sándor 46 éves érdi, J. Gábor 35 éves mogyoródi és V. Csaba 38 éves kistarcsai lakosok ellen.

Hasonló tartalmaink:

Az ügyben indított eljárás során az érdi nyomozók adatokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki, melynek eredményeként azonosították, majd 2015. február 3-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves B. Sándort. A férfit – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A Budaörsi Járásbíróság 2015. február 5-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az eljárás során végzett további nyomozási cselekmények eredményeként az érdi nyomozóknak sikerült azonosítaniuk azokat a személyeket is, akik a sértettek és a 45 éves gyanúsított között a kapcsolatot tartották. A tévedésbe ejtett férfiak B. Sándorral V. Csabán és J. Gáboron keresztül léptek kapcsolatba, akik a sértettekben – a megalapozott gyanú szerint – azt a hamis látszatot keltették, hogy ismerősük nagy összegben, jutányos áron tud eurót váltani.

Az érdi rendőrök V. Csabát 2015. február 10-én a késő esti órákban, J. Gábort pedig egy nappal később délután elfogták és az Érdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. február 12-én elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását.

A három gyanúsított ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

A sértettekkel való találkozóra küldött és a pénzt átvevő megbízottak személyazonossága a nyomozóhatóság előtt ismeretlen, azonosításuk a lefolytatott nyomozás során nem járt eredménnyel. Az ügyben ezért a rendőrség 2015. október 1-jén felhívást tett közzé és a bűncselekmények elkövetésével összefüggésben – fotóval – két férfit keres.

A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a fényképeken látható ismeretlen személyek kilétéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen az Érdi Rendőrkapitányságon vagy tegyen bejelentést a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

police.hu, a kép illustóztráció

Címkék