Húsvéti rendőri ellenőrzés

Alkoholmentes és csokitojással sörrel jutalmazza a szabályosan közlekedő autósokat az Érdi Rendőrkapitányság a következő napokban. A polgárőrséggel közösen tart figyelemfelhívó közlekedési akciót a rendőrség; idén nem rendeltek el országos ittasságellenőrző akciót a húsvéti időszakra, de ez nem jelenti azt, hogy akit megállítanak, azt ne szondáztathatnák meg. Akinél mindent rendben találnak, azt pedig megjutalmazzák. 

Hasonló tartalmaink:

A rendőrség bízik az emberek józan belátásában, abban, hogy nem ülnek ittasan a volán mögé, ezért a húsvéti ünnepek alatt a forgalom segítése és irányítása mellett az ittas vezetés veszélyeire való figyelemfelhívást célozzák meg elsősorban.

Az idei húsvéti akció amellett, hogy a kommunikációra irányul, abban is más lesz a korábbiakhoz képest, hogy abban jóval több kerékpáros rendőr és polgárőr vesz részt.

Bár a jogalkotó kis mennyiségű alkohol fogyasztását megengedi a kerékpárosoknak, mégis arra hívják majd fel az emberek figyelmét, hogy a fizika törvényei ettől nem változtak, az alkoholfogyasztás az ittasan kerékpározók életébe is kerülhet.

A szokásoknak megfelelően a rendőrség húsvét előtt és alatt is fokozott jelenléttel biztosítja az ünnep nyugalmát. Az akció során közúti ellenőrzéseket tartanak, amely során az okmányokat ellenőrzik, valamint az ittas járművezetők kiszűrésére is nagy figyelmet fordítanak. Az ellenőrzések célja elsősorban a balesetek megelőzése, így csak indokolt esetben büntetnek majd a rendőrök – hangsúlyozta Kürti István, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

Az ellenőrzés során, amennyiben mindent rendben találnak a rendőrök, úgy egy csokitojással és alkoholmentes sörrel ajándékozzák meg a sofőröket. A kerékpárral vagy motorral közlekedők pedig láthatósági mellényt kapnak az egyenruhásoktól.

 

Címkék