Nemzetközi díjért versenyez a Pumukli Óvoda

A tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Héten lebonyolított akciók közé került az érdi Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda. A pályázatukat a három legjobb oktatási intézményeket célzó akció közé sorolta a hat tagú nemzetközi szakmai zsűri. 2016-ban az Európai Hulladékcsökkentési Díjért több mint 90 szervezet versenyez szerte Európából.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda nevelői rendkívül összetett és kreatív programsorozattal irányították rá a figyelmet a hulladékcsökkentés, az újrahasználat és az újrahasznosítás fontosságára és előnyeire. A gyerekekkel hulladékot válogattak, azokból, azokkal építettek, számoltak, tornáztak, barkácsoltak, jótékonysági gyűjtést szerveztek, a szülőkkel ökológiai lábnyomot számoltak, hulladékudvart látogattak.

A legjobbakat egy szakmai zsűri választja ki, ugyanakkor a pályázók indulhattak egy fotópályázaton is, ahol a közönség szavazata dönt. A Pumukli óvodára a European Week for Waste Reduction Facebook-oldalon voksolhatunk, április 15-ig. 

A Facebookon meghirdetett szavazáson, mi is segíthetünk, ha IDE kattintunk és lájkoljuk a képet!

Gyermek-szülő pályázatot hirdettek, az újrahasznosított anyagokból készült tárgyakból kiállítást rendeztek. A legjobbakat – a kezdeményezés céljával összhangban – PET palack pingvinnel díjazták, és pumukliminden résztvevőt kávékapszula madárkával jutalmaztak. A családok ezen felül újrahasznosított papírból készült Zöld Pumukli hűtőmágnest, és „Nem kérek szórólapot!” matricát kaptak ajándékba. Utóbbival a háztartásokban a hulladékkeletkezés megelőzését igyekeztek előmozdítani a szervezők. A szülők, családtagok több programban is részt vettek, így több formában és módon is találkoztak környezettudatos megoldásokkal.

Az, hogy idén a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda megkapja-e az elismerést, május 11-én, Brüsszelben derül ki.

 

Címkék