Várostörténeti séta Budapesten

Sétáljunk a főváros egyik legszebb betondzsungelébe, Újlipótváros 1930-as éveiben épült Bauhaus-szerű épületei közé. Ennek a történelmi területnek a kialakulásáról, megépítésének körülményeiről, és rejtett szépségeiről diskurálunk.

Szakértő vendégünk Maczó Balázs, aki az egyetemen történelem-néprajz, művészettörténet, és múzeológia szakos volt, hobbija, hogy városismereti sétákat szervez a kedvenc környékén, ez pedig Újlipót. Vasárnap délután gyülekezik az érdeklődő társaság, hogy nyakukba vegyék a várost, és bebarangolják az egyik legszebb, legegységesebb épített városnegyedet.  Nagy Emese, a ÉRD FM 101.3 szerkesztője beszélget a a sétavezetővel.

A Szellem-Forma-Bau-Haus című kiállításhoz kapcsolódóan várostörténeti sétákat szervez az Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény (1132 Budapest, Váci út 50.). Maczó Balázs helytörténész szakvezetésével, az Alig utca – Kresz Géza utca – Csanády utca – Szent István park – Balzac utca – Hollán utca – Tátra utca – Pozsonyi út – Katona József utca legfontosabb modernista épületeit tekinthették meg az érdeklődők.

 

Címkék