Továbbképzés lovas polgárőröknek

Háromnapos továbbképzést tartottak Sóskúton a lovas polgárőröknek. A polgárőrség tagjai elméleti és gyakorlati foglalkozásokon is részt vettek. A programot pedig a rendőrséggel közös akció zárta.

Hasonló tartalmaink:

2012-ben alakult meg az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata, azonban ezt megelőzően is voltak lóháton szolgálatot ellátó polgárőrök szerte az országban. Négy évvel ezelőtt ennek köszönhetően szervezett keretek közé került a lovas polgárőr szolgálat. Azóta rendszeresen tartanak számukra továbbképzéseket, a balesetmentes szolgálatellátás érdekében. A színészként tevékenykedő Brunner Márta és férje alapították meg Sóskúton először a járőrszolgálatot, amely később polgárőr egyesületté alakult át.

Az oktatáson résztvevő polgárőrök mind elméleti, mind gyakorlati képzést kaptak. Természetesen a lovakat is rendszeresen tréningezik, hogy az extrém hatásokhoz hozzászokjanak, amelyeket a lovasnak is jól kell kezelni.

A továbbképzés egyik oktatója Pénzes Gábor, lovasedző volt, aki kiemelte: sok tanulásra és munkára van szükség ahhoz, hogy ló és lovas minden helyzetben együttműködő legyen.

A háromnapos továbbképzés lezárásaként közös külterületi akciót tartottak a polgárőrök a Készenléti Rendőrség és az Érdi Rendőrkapitányság munkatársaival. A közös járőrözés során a lovasok azokat a területeket járták be, amelyek a mindennapok során autóval nehezen megközelíthetőek. Pintér Lajos, rendőrkapitány elmondta: a jövőben is számíthatnak hasonló akciókra az Érdi Rendőrkapitányság illetékességi területén is a lakosok.

Címkék