Szépirodalmi művek kalapács alatt

A fiatal és jobbára pályakezdő írók és költők szépirodalmi tevékenységét kívánja segíteni az az új kezdeményezés, ami kedden indult útjára az Országos Széchényi Könyvtárban. A “Fiatal Írók Tárlata és Aukciója” névre keresztelt program célja egy új civil mecenatúra kialakítása, ami támogatási forrást tud nyújtani a most még szélesebb körben ismeretlen szerzők számára. A tegnap délutáni eseményen több érdi és környékbeli alkotó is bemutatkozhatott.

Hasonló tartalmaink:

Nem csupán a szerzők között voltak érdiek, hiszen már magát a kezdeményezést is a városunkban élő irodalomtörténész, Urbán László álmodta meg. Mint azt az ötletgazda elmondta, a fiatal írótehetségek támogatása nemzeti kulturális érdekünk, hiszen közülük kerülhetnek ki a jövő József Attilái vagy éppen Kosztolányi Dezsői.

Egy, a kortárs irodalomról valamint a pályakezdő szerzők helyzetéről szóló pódiumbeszélgetést követően kezdődött a rendezvény lényegi és egyben legérdekesebbnek ígérkező része. A szervezők mondhatni játékos formában kívánták felkelteni az érdeklődést az ifjú írók és költők munkássága iránt, ami annyit jelentett, hogy a résztvevőknek egy aukció keretében lehetett licitálni a számukra szimpatikus alkotó kéziratára.

Jóllehet, ahogy azt az aukció végén a szervező is elismerte, nagyobb érdeklődésre számított, de ettől függetlenül hosszabb távon reméli, hogy az általa csak művelt középosztálynak nevezett réteget a jövőben sikerül majd megmozdítani és fontossá válik számukra, hogy ne csak olvassák, hanem áldozzanak is a művészetre. A fiatal szerzők szerint, az igény mindenképpen megvan az emberekben a szépirodalom iránt.

Címkék