Idén is Speedmarathon

Figyelemmel a Speedmarathon sebesség-ellenőrzés elmúlt évi kedvező tapasztalataira, a magyar rendőrség ismét részt vesz annak végrehajtásában.

Hasonló tartalmaink:

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebesség-ellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott.

Az ellenőrzés ideje alatt, 2016. április 21-én 6 órától 2016. április 22-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (a továbbiakban: vhKKEP) használatban lesz. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, és nem a szankcionálás.Azonban a dokumentált jogsértések miatt a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő intézkedésekre kerül sor.

A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebesség-ellenőrzésre.

A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok e-mailen keresztül, megyénként, és külön a fővárosra vonatkozóan fogadják majd. A rendőrség e célra idén is külön e-mail fiókokat hozott létre, melyek a „speedmarathon” előtagból és az adott megyei, fővárosi rendőri szerv e-mail címének utótagjából állnak.

Budapest speedmarathon@budapest.police.hu
Bács-Kiskun megye speedmarathon@bacs.police.hu
Baranya megye speedmarathon@baranya.police.hu
Békés megye speedmarathon@bekes.police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén megye speedmarathon@borsod.police.hu
Csongrád megye speedmarathon@csongrad.police.hu
Fejér megye speedmarathon@fejer.police.hu
Győr-Moson-Sopron megye speedmarathon@gyor.police.hu
Hajdú-Bihar megye speedmarathon@hajdu.police.hu
Heves megye speedmarathon@heves.police.hu
Jász-Nagykun-Szolnok megye speedmarathon@jasz.police.hu
Komárom-Esztergom megye speedmarathon@komarom.police.hu
Nógrád megye speedmarathon@nograd.police.hu
Pest megye speedmarathon@pest.police.hu
Somogy megye speedmarathon@somogy.police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye speedmarathon@szabolcs.police.hu
Tolna megye speedmarathon@tolna.police.hu
Vas megye speedmarathon@vas.police.hu
Veszprém megye speedmarathon@veszprem.police.hu
Zala megye speedmarathon@zala.police.hu

A javaslatokat 2016. április 19-én 8 óráig várják, az ezt követően beérkező javaslatokat a rendőri szervek nem tudják figyelembe venni.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről. Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

police.hu

Címkék