Rajzpályázat a felelős állattartásért

Fennállásának tizedik évébe lépett idén a Sirius Alapítvány, amit – többek között – egy, az alsó tagozatos diákság számára meghirdetett rajpályázattal készülnek megünnepelni. A városunk ebtelepeként is működő állatmenhely célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét az állatok tiszteletére valamint a felelős állattartás fontosságára. A rajzokat május 1-ig, nyitvatartási időben lehet leadni az alapítvány 6-os út melletti menhelyén.

Hasonló tartalmaink:

“Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél.” Ezzel, A kis herceg című könyvből származó közismert idézettel hirdetett rajpályázatot a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány. A kiíró elmondta, mivel a gyerekeknek általában nagyon jó a kapcsolata az állatokkal, ezért remélik ez a lehetőség sokaknak az érdeklődését felkeltheti.

A felelőtlen állattartás mondhatni korunk egy állandó problémája, amire nem lehet elég korán felhívni az emberek figyelmét. Böjtös Andrea szerint jó példa erre, hogy az érdi menhelyre is folyamatosan újabb és újabb lakók érkeznek.

Az alapítvány elnöke hozzátette, a rajzpályázat csupán egy epizódja az idei születésnapnak. A jubileum kapcsán a menhely május 8-án egy egész napos programmal is várja az állatbarátokat.

Böjtös Andrea elárulta, a családi nap alkalmával kerül sor a rajzpályázat eredményhirdetésére is. Mint mondta, az alsó tagozatos érdi tanulók május 1-ig adhatják be alkotásaikat. A rajzokat személyesen vagy az alapítvány önkéntesein keresztül is el lehet juttatni a menhelyre. A műveket elsősorban A/4-es papírra, de bármilyen ábrázolási technikával és eszközzel is el lehet készíteni.

Címkék