Új házakat kaptak a Sirius Állatmenhely lakói

A helyi állat- és természetvédelmi alapítvány egy nagy tápforgalmazó pályázata jóvoltából több tonnányi kutyaeledelhez jutott. Az adomány beszerzési értékét a telep fejlesztésére kell fordítaniuk, így a kenneleket is felújíthatják – mondta el az Érd FM 101.3-naki Böjtös Andrea, az alapítvány elnöke.

Hasonló tartalmaink:

Tavaly lakossági ivartalanítási akciót is hirdettek pályázati forrásból, azonban az idén egyelőre nincs ilyen lehetőségük. De szívesen veszik cégek, más állatbarát szervezetek felajánlását, amelyből megszervezhetnének egy újabb akciót – tette hozzá a Sirius alapítvány elnöke, az ivartalanítás fontosságát hangsúlyozva. Böjtös Andrea elmondta, hogy szükségük lenne különféle textilekre is az állatok alá, illetve a műtétek utáni lábadozás idejére.

Böjtös Andrea hozzátette: műanyag kádat, ládát is szívesen fogadnak, hiszen a melegben nagyon szeretnek az állatok ezekben megmártózni.

Az adóbevallási határidő közeledtére utalva megemlítette, hogy nagy segítség számukra az adó 1 százalékok felajánlása. Azt is hangsúlyozta: hőségben mindenki ügyeljen arra, hogy az állatoknak legyen ivóvizük, árnyékos helyük és rövid időre se hagyjuk őket az autóban, mert percek alatt hőgutát kaphatnak, amely akár végzetes is lehet. Az alapítvány elnökével készült interjút teljes egészében itt meghallgathatják.

Címkék