Rendőröket vertek az Ercsi úton

T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke és Mórás Zsolt, az Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke átvágta a piros-fehér-zöld szalagot, amellyel hivatalosan is átadták a már decemberben elkészült Ercsi úti nagyméretű, műfüves focipályát.

Hasonló tartalmaink:

A multifunkciós sportközpont építése alatt ezen a pályán játssza a következő szezon mérkőzéseit az érdi csapat. Az átadó ünnepség mellett az Érdi VSE a Magyar Rendőrválogatottal játszott egy felkészülési mérkőzést, melyen az érdiek 10–3-ra verték a rend őreit.

Reméljük nem lőtte el az összes puskaporát az Érdi VSE, hiszen április 30-án, szombaton 17.00 órától nem csak térségbeli rangadót játszik a Diósdi TC-SELECT csapatával, hanem mindkét gárdának kulcsfontosságú a győzelem. Az Érdi VSE 36 ponttal a tizedik a tabellán, míg a Diósd 33 egységgel a tizenegyedik, azaz mindkét csapatnak nagy előrelépés lenne a három pont megszerzése.

Limperger Zsolt a bajnok meccsel kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ez olyan, mint a Fradi–Újpest derbi kicsiben.”

Azért reméljük, hogy nem lőtte el puskaporát az érdi csapat, mert már a második percben gólt szerzett Korozmán Norbert, aki tizenhat méterről lőtte ki laposan a kapu jobb sarkát, majd nem sokkal később egy védelmi hibát is kihasznált, így az ötödik percben már két gólnál járt.

A második érdi gól után egy kis időre elzárták a gólcsapot, sőt Csiszár buktatta a rendőrök jobbszélsőjét, Ferenczi Flóriánt a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt Fenyvesi Szabolcs játékvezető, és Vitányi László be is lőtte azt.

Palásthy Norbert a 21. perc előtt amolyan „lesre születettként” már hatodszor lépett ki rossz ütemben, viszont a hetedik kilépése már jó volt, majd higgadtan lőtte el a kapus mellett a labdát, 3–1.

A 25. percben Balázsovics Máté iramodott meg a jobbszélen, beadását pedig könnyűszerrel juttatta a kapuba Kelemen Patrik, 4–1.

A biztos előny, és a barátságos meccs tudatában alábbhagyott az érdiek lelkesedése, a 36. percben pedig az egyébként belső védő, Tóth Tamás érkezett egy beadásra, amelyet a kapu hosszú sarkába fejelt.

A szünet előtt még a dimanikusan játszó Korozmán megszerezte egymaga harmadik, csapata ötödik gólját, így a félidőre 5–2-vel vonultak a csapatok.

A második félidőre egy másik érdi csapat jött ki, hiszen hetet cserélt Limperger Zsolt: Borek Norbert–Nagy Endre, Csiszár Zoltán–Honti Attila, Kelemen Patrik–Csizmadia Zoltán, Balázsovics Máté –Ország Péter, Palásthy Norbert–Skita Tamás, Kónya Benjámin–Gyurácz Bálint, Cservenka Gergő–Hegedűs Norbert.

A túloldalon Józsa Péter, vezetőedző hármat cserélt a szünetben: Schlossinger Tamás helyett Pál Gergő, Szegvári Tibor helyett Domján Péter, illetve Lipták Gábor helyett Halász János folytatta.

A második játékrész elején a belső védő, Tóth Tamás ismét fent maradt az érdi kapu előtt egy szögletnél, ez pedig ismét gólt eredményezett. Az 52. percben a rendőrök feljöttek két gólra, de a folytatásban nem volt pardon: Az 58.-ban Pallagi, a 71.-ben Csizmadia, a 82.-ben Korozmán lőtt gólt (utóbbinak negyedik találata volt a meccsen), egy perccel később az addig két-három ziccert rontó Skita Tamás is betalált, majd a 10–3-as végeredményt is ugyanő állította be a 88. percben.

„Egy jó edzés volt ez nekünk, annyiból volt jobb, mint egy edzés, hogy egy ellenféllel játszottunk. Jó foci volt, kicsit átfagytunk, de belefért.” – értékelt Limperger Zsolt. „Ez a hét egy regeneráló hét, mert úgy láttam, hogy a hétvégi meccs után fáradtak voltak a srácok. Óriási sportértéke nincs ennek a meccsnek, de a heti tervbe tökéletesen beleillett.”

DSC_0048

Érdi VSE – Magyar rendőrválogatott 10–3 (5–2)

Érdi VSE: Borek (Nagy E., a szünetben) – Balázsovics (Ország, a szünetben), Csiszár (Honti, a szünetben), Ebedli, Pintér N. – Cservenka (Hegedűs, a szünetben), Kónya (Gyurácz B., a szünetben), Pallagi, Korozmán – Kelemen (Csizmadia, a szünetben), Palásthy (Skita, a szünetben).

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Magyar rendőrválogatott: Gill – Vas P., Schlossinger (Pál G., a szünetben), Tóth Tamás, Lipták Gábor (Halász J., a szünetben) – Tihanyi, Szűcs Z., Mészáros G., Ferenczi F. (Boross T., a 84. percben) – Vitányi L. (Buzás A., a 63. percben), Szegvári (Domján, a szünetben).

Vezetőedzők: Vitányi László, Józsa Péter

Gólszerzők: Korozmán 2. perc, 5. p., 44. p., 82. p. (a harmadikat tizenegyesből), Palásthy 21. p., Kelemen 25. p., Pallagi 58. p., Csizmadia 71. p., Skita 83. p. és 88. percben, illetve Vitányi 18. p. (tizenegyesből), Tóth Tamás 36. p. és 52. p.

Címkék