Pontosztozkodás a szomszédvári rangadón

 1–1-es döntetlennel zárult a Érdi VSE vendégszereplése a Diósdi TC-SELECT otthonában, a labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 29. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

A tabella tizedik helyezettje látogatott a tizenegyedikhez a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A hazai pályán szereplő Diósdi TC-SELECT kissé felforgatott csapattal állt ki az Érdi VSE ellen, ennek ellenére a találkozó első húsz percében határozottabban és veszélyesebben futballozott ellenfelénél. Ennek már a 8. percben meg is lett az eredménye, amikor Mojzer György védője szorításában lőtt kapura, Kertész Ferenc pedig csak beleérni tudott, hárítani nem, 1–0. Ezután Mojzer majdnem duplázott, de a 17. minutumban az érdi kapus bevetődve hárította lövését.

20160430_172344-1-1 A félidő második felétől nagyobb fokozatra kapcsolt Limperger Zsolt együttese, és igyekezett átvenni a mérkőzés irányítását. A 26. percben Balázsovics Máté ment el jó ütemben a jobb szélen, beadását senkitől sem zavartatva fejelhette kapura Palásthy Norbert, azonban Ténai kapus útját állta. A visszapattanóval ismételhetett az érdiek hármasa, de kapu fölé fejelt. A VSE sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a végső megoldásokba rendre hiba csúszott, vagy egy jól védekező vendégjátékosnak sikerült mentenie. A 38. percben Csalánosi előtt adódott lehetőség, hogy kettőre növelje a hazai előnyt, de kapáslövése Kertész ölében halt el.

A szünetig már nem változott az eredmény, hiába akadtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek mindkét térfélen. Az 52. percben kettős cserével igyekezett frissíteni csapatát Limperger Zsolt, Kónya és Palásthy helyett Korozmán és Pintér Nikola jött be. Mindössze két perccel később a frissen pályára került Korozmán Norbert végezhetett el szögletet bal oldalról, a hosszúnál remek ütemben érkező Csizmadia Zoltán pedig fejjel kiegyenlített, 1–1. Ezt követően még nagyobb lendületet kapott az amúgy sem unalmas derbi, sorra dolgozta ki a helyzeteket az Érd, de a diósdi kontrák is veszélyesnek bizonyultak. A 65. minutumban kis híján megismétlődött a Korozmán–Csizmadia összjáték szöglet-fejes-gól kombinációban, de ezúttal az érdi négyes mellé bólintott. A 70. percben Mojzer is megszerezhette volna a diósdiak második találatát, de hiába állt szemtől szemben Kertésszel, nem lőtt, a passza után pedig elhárult a veszély a vendégkapu előterében. A 84. percben még volt egy óriási érdi lehetőség, de végül les miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a hazaiak vezetőedzőjét, Csurka Zoltánt, majd a segítőjét is elküldte nem megfelelő viselkedés miatt a kispadtól Móri játékvezető a második félidőben.

20160430_172345NB III Nyugati csoport, 29. forduló:

Diósdi TC-SELECT – Érdi VSE 1–1 (1–0)

Diósdi sportpálya, 250 néző.

Vezette: Móri Tamás (Hofbauer, Révész)

Gólszerzők: Bonifert 8. perc, ill. Csizmadia 53. p.

Diósdi TC-SELECT: Ténai – Májer, Kornis, Mészáros (Dunai, 76. percben), Palkó – Tarnóczy (Sipos, 51. p.), El-Sherif, Csalánosi, Primus – Bonifert (Solymos, 62. p.), Mojzer.

Vezetőedző: Csurka Zoltán

Érdi VSE: Kertész – Balázsovics (Pallagi, 72. p.), Honti, Csiszár, Cservenka – Kónya (Korozmán, 51. p.), Hegedűs, Csizmadia – Kelemen, Palásthy (Pintér N., 51. p.), Gyurácz B.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Limperger Zsolt: Picit bealudtunk a meccs elején és csak húsz perc elteltével kezdtünk el normálisan játszani. Gólokkal kellett volna nyernünk, de ez most így sikerült.

Csizmadia Zoltán: Mivel az első húsz percet átaludtuk, megérdemelten vezetett a Diósd. Aztán magunkra találtunk, Korozmán szögletéből sikerült is egyenlítenem. Jól küzdöttünk, de sajnos újabb gólt nem sikerült szereznünk.

Címkék