Vass Eszter aranyérmes a Budapest Kupán

A Benta SE dzsúdósai hétvégén, újabb versenyen vettek részt, ezúttal a Budapest Kupára utaztak el. A fiatalok több korosztályban is megmérették magukat és több helyezés is született. A legjobban Vass Eszter teljesített, aki diák korosztályában aranyérmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Hétvégén rendezték meg hazánkban Közép-Európa egyik legrangosabb és legnagyobb versenyét, a Budapest kupát. A két napos eseményen 22 ország csaknem 1500 versenyzője lépett tatamira, köztük az Érdi Benta SE sportolói is számot adtak tudásukból. Ifjúsági, serdülő és dák korosztályokban versenyeztek a fiatalok.

Would you like to replay the video?

Serdülő kategóriában Szegfű Benedek képviselte az érdi színeket, súlycsoportjában 45 induló volt. Diák kategóriában többen is megmérették magukat, Petro Ádám ötödik helyezést ért el. Diák A kategóriában Ferenczi Virág ezúttal csak a hetedik helyet szerezte meg. Kiskovács Zétény az idősebbek között is ötödik helyezett lett.

A sok helyezés mellett egy aranyérem is született. Vass Eszter 56 kilóban utasította maga mögé az egész mezőnyt. Eszter jelenleg a május 28-án, Cegléden megrendezésre kerülő diákolimpiára készül, ahol valószínűleg legnagyobb riválisával küzd majd meg az elsőségért.

Kruasz János, a Benta SE vezetőedzője elmondta, hogy természetesen a hazai versenyekre koncentrálnak legjobban, hiszen a nemzetközi megmérettetéseken elért eredmények nem számítanak bele a pontversenybe, így a Budapest Kupa eredményei sem. De természetesen nagyon öröm számukra, hogy el tudtak indulni egy ilyen színvonalas versenyen és olyan sportolókat tudtak indítani, akik megállják a helyüket a nemzetközi mezőnyben is.

Címkék