Elkezdődött a lámpa csere

Parkváros hat utcájában – az Ötvös, az Öntő, az Olvasztár, a Nyomdász, a Napszámos és a Művezető utcában – már az új LED-es lámpák világítanak.  A lecserélt lámpák egy részét Érd testvérvárosai kapják meg. 

Hasonló tartalmaink:

Áprilistól augusztusig Érd 8767 közvilágítási lámpáját cserélik LED-es fényforrásra. A leszerelésre kerülő lámpatest ek közül körülbelül 8200 darab az ELMŰ tulajdonát képezi. Ezeket a lámpákat le fogják selejtezni, mert több mint 15 évesek és már elhasználódtak. Egy korábbi fejlesztésből azonban vannak olyan lámpatestek, amik a város tulajdonában vannak, és amik még legalább 10 évig működőképesek. Ezeket a fényforrásokat az önkormányzat fel fogja ajánlani a testvérvárosainak, hiszen ott még jó szolgálatot tehetnek.

A fejlesztés révén a település jelenlegi közvilágítási rendszerének kapacitása 365 kilowattról 146 kilowattra csökken, amely 60 százalékos energia-megtakarítást jelent.

Fénydiódás technológiával korszerűsítik a város teljes közvilágítási rendszerét. A fejlesztésnek köszönhetően a település minden fényforrása (kivéve az áruházak parkolóit) LED-es technológiával működik majd. A közvilágítási kiadások azonnal 6 százalékkal mérséklődnek és a megvilágítási mutatók is javulnak.

(fotó: Ba Norbert)

Címkék