Túlfizetése van VMG-nek, mégis kikapcsolták az áramot

Érettségi kellős közepén, minden előzetes értesítés nélkül kikapcsolta az ELMÜ az áramot az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Mint az Érdi Tankerületi Központ igazgatójától megtudtuk, nemhogy tartozásuk nincs a szolgáltató felé, hanem több százezres túlfizetésük van, ám az ELMÜ embereit nem tudták rábírni az áram visszakapcsolására. Ahogy a tankerületi központ, úgy az önkormányzat is felháborítónak tartja az esetet, és lépéseket terveznek a szolgáltató eljárása miatt. Az ELMÜ időközben elismerte a hibát.

Hasonló tartalmaink:

Hétfőn délelőtt, fél tízkor minden előzetes értesítés nélkül az ELMÜ kikapcsolta az áramot a Vörösmarty gimnáziumban: a társaság emberei kiakasztottak egy „kikapcsolás” feliratú táblát, és szűk tíz perc múlva, minden magyarázat nélkül megszüntették az áramszolgáltatást.

Az intézményben jelenleg emelt szintű érettségi zajlik, két vizsgabizottság is dolgozik. Információink szerint az érettségit nem kellett megszakítani, ám az épületben melegítőkonyha működik, amihez az áramellátás elengedhetetlenül szükséges.

– Az Érdi Tankerületi Központ által üzemeltetett intézmények mindegyike tekintetében túlfizetésünk van: A VMG esetében 300 ezer forint, tehát köztartozás nem lehet oka ennek az érthetetlen intézkedésnek – mondta tudósítónknak Sárközi Márta tankerületi igazgató, hozzátéve: az ELMÜ Hálózati Kft. emberei az Érdligeti iskolában szintén ki akarták kapcsolni a villanyt, ám ezt sikerült megakadályozni.

Tudni kell, hogy az Érdi Tankerületből pár hónapja Érdi Tankerületi Központ lett, az adószámuk is megváltozott, ahogy a címük is. Mint Sárközi Márta elmondta, kérték a szolgáltatót, hogy írják át az adatokat. A cím- és névváltozás egyébként elvileg nem lehetne oka a kikapcsolásnak:

– Jogutódként a régi számlákat is kifizettük, ezért vannak túlfizetéseink – hangsúlyozta a tankerületi igazgató, hozzátéve: az ELMÜ Hálózati Kft. embereit hiába kérték, ennek ismeretében sem voltak hajlandók visszakapcsolni az áramot.

– Az áramszolgáltató lépései hitelrontásnak minősülnek. Az Érdi Tankerületi Központ jelenleg azon gondolkodik, hogy feljelenti az ELMÜ-ÉMÁSZ-t, illetve az ELMÜ Hálózati Kft.-t – zárta szavait Sárközi Márta.

T. Mészáros András polgármester, akit lubaczówi látogatása során értünk el telefonon, szintén mély felháborodásának adott hangot: mint az ÉrdMostnak elmondta: még ha tartozása is lenne az érdi gimnáziumnak, nem pedig túlfizetése, érettségi kellős közepén kikapcsolni az áramot hatalmas felelőtlenség.

– Meggyőződésem, hogy ennek személyi konzekvenciái kell, hogy legyenek, mindazokra nézvést, akiknek ehhez a lépéshez közük van. Ahogy hazaérek lengyelországi látogatásomról, dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak, térségünk országgyűlési képviselőjének levélben számolok be a történtekről – tette hozzá T. Mészáros András.

Az ELMÜ Hálózati Kft. egyik névtelenül nyilatkozó munkatársától úgy értesültük: ők csupán végrehajtják az ELMÜ Nyrt. utasításait, azt nem áll módjukban vizsgálni, hogy az ügyfélnek tartozása vagy túlfizetése van-e, így a helyszínen hiába is próbálja bárki is igazolni, hogy a számlákat befizették.

Megkerestük az ELMÜ kommunikációs igazgatóságát is, ahonnan az alábbi választ kaptuk:

“Valóban hiba történt, a korábban fennálló tartozást időközben kiegyenlítették, de ez adminisztrációs hiba miatt késve jelent meg az informatikai rendszerben. A hibáért elnézést kérünk.

Kikapcsolási értesítő tértivevényes levelet minden esetben küldünk. Ennek visszaigazolását keressük.

A visszakapcsolás 1 órán belül megtörtént.

Minden ilyen esetben az üzletszabályzatunkban rögzített kártérítési általány (kötbér) jár.”

Hallgassa meg dr. Boros Norbert, az ELMÜ kommunikációs igazgatója nyilatkozatát:

Címkék