Május 10-től a Felső utcában vehetők át a szelektív kukák

A szelektív hulladékgyűjtők kiosztásának első szakasza április 30-án Sas utcában a végéhez ért. Akik eddig nem tudták átvenni a kukákat, május 10-től a Felső utca 9-ben tehetik meg.

Hasonló tartalmaink:

A kukákat személyesen vagy meghatalmazott útján az Érd, Felső u. 9. sz. alatti telepen május 10-től május 31-ig lehet átvenni. Az átvételhez szükséges számla vagy csekk, személy igazolvány, vagy pedig meghatalmazás, ha nem a díjfizető veszi át az edényeket.

Átvételi napok: kedd: 08-16-ig, csütörtök: 11-19-ig, péntek: 08-16-ig. Elérhetőség: 06-20-269-06-68.

A kukák használatával kapcsolatban az alábbiakra hívják fel mindenki figyelmét:
– az eddig is használt hagyományos, kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló kukákba tilos olyan hulladékot gyűjteni, ami a szelektív kukákba való (műanyag, illetve papír). Ezt szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogják és a szabálytalan kukahasználat esetén megtagadhatják a hulladék elszállítását. Értelemszerűen a szelektív kukákba is tilos a nem azokba való hulladékok gyűjtése.

A szelektív kukák ürítése eltér a régi kukák heti gyakoriságú ürítésétől. Az LTH az kéri, hogy a szelektív járat napján mindkét szelektív kukát (amennyiben van benne elszállítani való tartalom) rakják ki az ingatlan elé. Azokat egymástól független járat külön-külön üríti, ezért előfordulhat, hogy nem egyszerre érnek oda az autók az adott ingatlanhoz.

A szelektív kukák használata során javasolják, hogy a belekerülő papírt, vagy műanyagot tömörítsék, hogy több férjen bele. A kiürült műanyag palackokat a kupak lecsavarása után laposra lehet taposni és így sokkal több elfér belőle ugyanazon a helyen. Ha mindezek ellenére nem fér bele több, bárhol beszerezhető átlátszó műanyag zsákban helyezzék azokat ki a gyűjtési napon a szelektív kukák mellé. Az így kihelyezett, külön gyűjtött papír és műanyag hulladékot korlátlan mennyiségben elszállítják.

Címkék