Születés hete Érden

Idén tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Születés Hete országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat. Érd 2010-ben csatlakozott a rendezvényhez, amely ismét érdekes és hasznos programokkal várta az érdeklődőket a Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért elnevezésű csoport szervezésében.

Hasonló tartalmaink:

A Fészek Gyermekvédő Egyesület székhelyén várták az érdeklődőket. Bognár Krisztina védőnő, szoptatási és hordozási tanácsadó elmondta, hogy azért szervezik meg ezt a programot, hogy a várandós kismamák hiteles információkhoz jussanak a gyermekvárással, a szüléssel és a szoptatással kapcsolatban. És ezáltal közelebb kerüljenek a szülés, a születés csodájához – tette hozzá a védőnő.

Napjainkban már nem csak könyvekből, hanem az internetről is tájékozódhatunk a témában, de az információk halmazából nehéz eldönteni, hogy melyek a megfelelőek az egyes esetekben. Ezért is fontos, hogy az ilyen rendezvényeken független szakértők véleményét meghallgassuk.

Az idei Születés hete rendezvényen egy komplex előadássorozat várta  a kismamákat, ugyanis a család egységét igyekeztek minden szempontból körbejárnia  szervezők. Csörgőné Polgár Andrea perinatális tanácsadó tartott előadást az Apává válásról, majd Dr. Kun Judit Gabriella orvos az újszülött valódi igényeiről, végül Német Mónika bába a természetes szülés testi-lelki folyamatairól.

A Kötelék – Érd térségi Közösség a Családokért elnevezésű csoport nem csak Érden rendezi meg a születés hetét, hanem Tárnokon és Százhalombattán is.

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben kéthetente megrendezendő Várandósságra, szülésre és szoptatásra felkészítő tanfolyam előadásai még tartanak, a következő előadásra május 12-én 17 órakor kerül sor a Szakrendelő Csecsemő tanácsadó várójában. Ez alkalommal Felkészülés az anyaságra, a baba fogadására címmel Bognár Krisztina, védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó előadását hallgathatják meg az érdeklődők (Babakelengye, a szülési kelengye; A gyermekágyas anya szükségletei; Anyaként is nőnek lenni; Relaxációs gyakorlatok).

Címkék