Megnyert meccsen iksz
Megnyert meccsen iksz

A Diósd elleni idegenbeli rangadó után ismét 1–1-es döntetlent játszott az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely ezúttal az NB III Nyugati csoportjának 30. fordulójában a TARR-Andráshida SC-t fogadta. A vendégek a 93. percben egyenlítve vettek el két pontot Limperger Zsoltéktól.

Hasonló tartalmaink:

Mind az Érdi VSE, mind a TARR-Andráshida SC már lemondott a másodosztályba való feljutásról, hiszen mindkét gárda a középmezőnyben foglal helyet, mégis a végső helyezésekszempontjából nem volt mindegy az eredmény. A tabella tizedik helyén 37 ponttal álló érdiek a hetedik, 43 egységet gyűjtő zalaiakat fogadták, Limperger Zsolték győzelmük és szerencsés eredményalakulás esetén akár vendégeik mögé is felléphettek volna a tabellán.

A tapogatózással induló találkozó első nagy helyzete a nyolcadik percben Palásthy Norbert előtt adódott, aki egy baloldalról beívelt labdát öt méterről bólintott a kapu felé, de a vendégek kapusa, Horváth Márton bravúrral védett.

Ezt követően a mezőnyben folyt a játék, olyannyira, hogy a következő említésre méltó akció csak a 32. percben esett, amikor Pallagi Botond szöglete után a labda valahogy a hosszú kapufánál álló Palásthy elé került, ő azonban nem tudta bekanalazni azt.

Az első félidő harmadik lehetősége is az érdiekhez fűződik, a pontrúgás-specialista Pallagi 30 méterről, nagy erővel küldött kapura egy szabadrúgást, amelyet Horváth Márton nagyot vetődve hárított.

A játékrész utolsó három perce több izgalmat hozott, mint az azt megelőző 42…

A 44. percben Kelemen Patrik játszotta tisztára magát, majd beadását Csizmadia fejelte mellé. Egy perc sem telt bele és egy kontra után Kelemen Patrik kénytelen volt visszarántani a meglóduló Kovács Györgyöt, aki Honti Attila hibája után vezethette volna az érdi kapura a labdát. A tizenhatos vonala előttről elvégzett szabadrúgást az érdiek kifejelték.

A fordulás után az 52. percben a balszélső/bal hátvéd Pintér Nikola váltotta a középcsatár, Palásthy Norbertet, majd nem sokkal később Gyurácz Bálintot Skita Tamás. A frissítés rá is fért az érdiekre, hiszen támadásaik rendre elakadtak az ellenfél tizenhatosának előterében, az új lendület pedig meg is hozta a gyümölcsét.

A 67. percben a jobb oldalról a balra ívelték át az érdiek a labdát, majd Cservenka Gergő kanyarította vissza, erre pedig Skita Tamás és Csizmadia Zoltán is érkezett, utóbbi pedig hat méterről fejelt a hálóba, 1–0.

Két perccel később szinte meccslabdához jutott az Érdi VSE. Egy kontra után Pallagi próbálta szöktetni Skitát, akit azonban védői megelőztek. Aztán a 76. percben jött egy újabb meccslabda Skitától, ezúttal Csizmadia már sikeresen indította a csatárt, aki a kapus mellett próbálta elpasszolni a játékszert, de Horváth Márton óriásit védett lábbal.

A 83. percben még Kelemen Patriknak volt egy említésre méltó kísérlete, de az andráshidai kapus ekkor is résen volt.

Okkal nem említettünk eddig egyetlen vendég helyzetet sem, hiszen a Zala megyeiek nem jutottak el ígéretes lövésig sem, amikor mégis, azokat vagy az egyébként remekül záró érdi védelem blokkolta, vagy még arra sem volt szükség, mert jócskán fölé/mellémentek.

A dráma viszont ez után következett, már a 93. percben egy szabadrúgás után a vendégek csapatkapitánya, Török Tamás egyedül maradt a kapu bal oldalánál, a labda pedig több játékoson megpattanva jutott elé. Török pedig kegyetlen erővel kilőtte a rövid felső sarkot. A helyzet(ek)ig alig jutó Andráshida 1–1-es döntetlennel távozott az Ercsi útról.

NB III Nyugati csoport, 30. forduló

Érdi VSE – TARR-Andráshida SC 1–1 (0–0)

Ercsi úti sporttelep, 200 néző. Vezette: Leél-Őssy (Iványi I., Reinicz)

Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Csiszár, Cservenka – Hegedűs N.,Csizmadia, Pallagi – Gyurácz B. (Skita, 57. perc), Palásthy (Pintér N., 52. p.), Kelemen (Ebedli, 88. p.).

Vezetőedző: Limperger Zsolt

TARR-Andráshida SC: Horváth Márton – Szegleti, Kalamár (Pajor, 60. p.), Balla, Török T. – Horváth Tamás, Pesti (Baráth, 60. p.), Tóth Benjámin (Kovács László Márk, 72. p.) – Kovács György, Bíró, Tóth László.

Vezetőedző: Dobos Sándor

Gólszerzők: Csizmadia 67. perc, ill. Török T. 93. p.

Statisztikák:

Veszélyes támadás: 16, ill. 9

Kapura lövés: 12, ill. 7

Kaput eltaláló lövés: 6, ill. 2

Szabadrúgás: 16, ill. 14

Les: 2, ill. –

Szöglet: 3, ill. 4

 

Címkék