Bíró András 93 éves

A Bíró András Baráti Társaság a múlt kedden, május 3-án 93. születésnapja alkalmából köszöntötte városunk díszpolgárát, a több mint négy évtizede Érden élő és alkotó írót, költőt, publicistát.

Hasonló tartalmaink:

Az írót nemcsak tortával köszöntötték, Daróci Márta felolvasta Bíró András: Őrzöm a tüzet című versét, s az is kiderült – bár mostanság már nehézkesebb számára az alkotás, az ünnepeltnek még most is vannak megjelenésre váró kéziratai.

Bíró Andrásnak tavaly év végén, Zarándi címmel jelent meg legutóbbi kisregénye. Ahogyan korábbi műveiben, ebben a könyvben is a személyes sorson túl a történelmi- és társadalmi környezetre is kitekintve vezeti végig olvasóit főhőse, Zarándi Ottó Imre életének folyásán. A mű jellemzője a számos váratlan fordulat, amelyek izgalmassá teszik az egyébként szokványos, hétköznapokból ellesett témát. Bíró András hosszú évtizedeken át figyelte környezetét, tanúja volt a különféle társadalmi berendezkedéseknek. Kisregénye főhősének életét 1929-től egészen a rendszerváltás utáni évekig nyomon követi.

A Bíró András Vers- és Prózamondó verseny 2016. május 13-án 14 órakor kezdődik a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék