A Fricska zenekar muzsikált a Magyarok Vásárán

Szombaton ismét megrendezték a Magyarok Vásárát a főtéren, amelyet elsősorban azzal a céllal szerveztek meg, hogy a magyar termelőktől, friss, magyar terméket vásárolhassanak az érdiek. A vásáron az árusok kizárólag házi készítésű portékát kínáltak megvételre.

Hasonló tartalmaink:

2009 óta tartják a Magyarok Érdi Vásárát évente négy alkalommal, mindig az adott időszak eseményeihez igazítva. A programok ezúttal pünkösd köré épültek. A vásárnak a hagyományőrzésen túl a magyar kézműves termékek népszerűsítésében is jelentős szerepe van. Egy-egy ilyen programon számtalan házi készítésű élelmiszer is megtalálható az ország legkülönfélébb tájairól, de a kézzel készített tárgyak is a vásárlók kedvencei közé tartoznak.

Petrovics Rita, a vásár szervezője elmondta, hogy egyes árusokhoz már a vásárlók ragaszkodnak. Minden, ami a hagyományok felelevenítését jelenti, az megtalálható a vásárban, így a népzenét is hallgathattak azok, akik kilátogattak a főtérre. A Fricska zenekar már évek óta állandó vendége a rendezvénynek. Diriczi Zoltán, a zenekar vezetője elmondta, hogy őseink zenéjét szívesen játsszák, és a zenekar stílusa és a vásár hangulata jól passzolnak egymáshoz.

Magyarok Vására legközelebb ősszel lesz Érden, a szervezők október 22-én szombaton napkeltétől napnyugtáig várnak minden érdeklődőt a főtéren.

Címkék