Ezüstös magyarok az Egyesült Államokban

Az elmúlt évhez hasonlóan, a kiváló nemzetközi kapcsolatnak köszönhetően idén is meghívást kapott Magyarország a “Junior greco world-duals” elnevezésű utánpótlás kötöttfogású nemzetközi csapat- és egyéni versenyre, amelyet az Egyesült Államokbeli Concordban rendeztek – írja a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos oldalán.

Hasonló tartalmaink:

0525_birkozas

Nagy Krisztián (alsó sor, jobbról az első) ezüstérmet hozott Észak-Amerikából​

A rangos viadal csapattalálkozókkal kezdődött meg, ahol a magyarok öt győztes és egy vesztes mérkőzés után a verseny második helyén álltak, ám ekkor következett az egyéni verseny és annak az eredményei is beleszámítottak a végeredménybe. Magyarország a ceglédi Kecskeméti Krisztián és a dorogi Kismóni Móric révén két aranyérmet is szerzett, míg az Érdi Spartacus birkózójának, Nagy Krisztiánnak (49 kg), valamint Kovács Bencének (56 kg), Kecskeméti Ferencnek (59 kg), Geiszt Ádámnak (66 kg) és Kismóni Botondnak (86,5 kg) köszönhetően öt ezüstérmet is bezsebeltek a magyar kötöttfogású birkózók, amellyel a teljes versenyt tekintve ezüstérmet szereztek.

A magyar csapat tagjai: Versenyzők: NAGY KRISZTIÁN, Kecskeméti Krisztián, Kovács Bence, Kecskeméti Ferenc, Gyürky Tibor, Geiszt Ádám, Bajkai Ábel, Kismóni Móric, Gégény Dominik, Kismóni Botond, Vátzi Roland.

Edző: Repka Attila. Csapatvezető: Simita Zsolt. Bíró: Péteri László.

Fotón: Nagy Krisztián (alsó sor, jobbról az első) ezüstérmet hozott Észak-Amerikából​

Címkék