A Világ gyermekei a Földrajzi Múzeumban

Kercz Tibor Costa Rica

Kercz Tibor: Costa Rica

2016. május 29-én az Érd Megyei Jogú Város Gyereknapján 13 órakor a Magyar Földrajzi Múzeumban megnyílik A Világ gyermekei című utazó fotókiállítás, melynek keretében az érdeklődők megismerhetik távoli kultúrákban élő gyerekek mindennapjait, szokásait, életét.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Földrajzi Múzeum számára a jövő nemzedékének nevelése mindig fontos feladat volt. Rendszeresen szervezünk számukra múzeumi órákat, tárlatvezetéseket, kirándulásokat, nyári táborokat. Ezen események során számtalanszor szembesültünk a gyermekek részéről azzal az igénnyel, hogy szívesen megismernék más országokban, földrészeken élő kortársaik életét, szokásait, mindennapjait. Ebből az igényből született meg az az ötlet, amely nyomán szeretnénk bemutatni számukra a „Világ gyermekeit” egy fotókiállításon.

A képeken keresztül megismerhetik más kultúrák gyerekeit, szokásaikat, mindennapjaikat. Megismerhetik miben más és miben hasonlít az életük, milyen problémákkal küzdenek. A fotókat az adott országok rövid bemutatása és a gyerekek mindennapi életének leírása egészíti ki.

A kiállításon Dr. Balázs Dénes, Farkas Árpád, Hüttler Béla, Dr. Jakkel Anna Mária, Kércz Tibor, Dr. Kubassek János fotói kapnak helyet. A kiállításon bemutatott országok, területek és gyermekeik: Tunézia, Marokkó, Grönland, Görögország, Malawi, Uganda, Kongó, Amazónia őserdei, valamint Nepál.

A tervek szerint még ebben az évben több érdi iskolában és a környező települések tanintézményeiben is kiállításra kerülnek a fotók. A kiállítás szeptembertől várhatóan a Bolyai János Általános Iskolában látható legközelebb.

Címkék