A hajrában bukták el

2–0-s vereséget szenvedett idei utolsó idegenbeli találkozóján az Érdi VSE labdarúgó csapata, amely az NB III Nyugati csoportjának 33. fordulójában a Tatabánya FC vendégeként a hajrában bukta el a meccset.

Hasonló tartalmaink:

A 2015/2016-os idényben kétszer is gyökeres változásokon ment keresztül a Tatabánya FC csapata, amely még ősszel egy tulajdonosváltás után temérdek légióssal kapaszkodott fel a harmadosztály alsóbb régiójából a középmezőny elejére, ám amikor az eredményen nem jöttek, akkor a vezetőedző, Giordano Bruno mellett számos légiós is távozott a Komárom-Esztergom megyeiektől.

A Tatabánya már korábban lemondott a feljutásról, hiszen a Mosonmagyaróvári TE 1904 és a Dorogi FC is tetemes előnnyel vezetett előtte (a listavezető FTC II nem juthat fel), míg az ETO FC Győr előnye is ötpontos volt a forduló előtt.

Ennek ellenére a minél előkelőbb helyezés elérése érdekében nem vette félvállról az Érdi VSE elleni meccset a Tatabánya, bár nyilvánvalóan Limperger Zsolték sem feltett kézzel léptek pályára.

Az érdieknél sárgalapos eltiltása után visszatért a csapatba Csizmadia Zoltán, ám ezúttal a Csornai SE elleni meccsen „besárguló” Kónya Benjámint kellett pótolni a középpályán.

Az érdiek vezetőedzője némi meglepetésre viszont Hegedűs Norbertet csak padoztatta, így egy eddig még nem látott kezdő középpályássorral, a Csizmadia, Pallagi, Korozmán trióval támogatták a támadásokat.

Ez pedig eleinte jól sült el, bár épp nem ők voltak veszélyesek, hanem inkább a szélső, Balázsovics Máté és a csatár, Palásthy Norbert, aki egyszer lemaradt társa beadásáról, másszor pedig hatalmas ziccerben lőtt a kapu mellé. A kevés hazai helyzet ellenére így is a Tatabányáé volt a félidő helyzete, ám Kertész előbb lábbal védett nagyot, majd Garrido húszról a felsőlécet találta telibe.

Még a szünet előtt Korozmán tornáztatta meg Vajdait, a hazaiak kapusát, aki azonban szögletre mentett.

A fordulás után Korozmán gólba tartó lövését is atletikus mozdulattal hárította Vajdai, majd Pintér Nikola kísérlete a keresztlécen csattant.

Az enyhe érdi mezőnyfölény és a több helyzet megbosszulta magát, a 71. percben Garrido egy jobb oldali beadást közelről lőtt Kertész kapujába, 1–0.

Majdnem jött a gyors válasz, ám az időközben csereként beálló Skita kiugratása után Pintér gurítása a kapu előtt haladt el.

A kimaradt helyzetek miatt mintha vesztett volna önbizalmából az Érdi VSE, amit a Tatabánya meg is torolt, miután a 80. percben egy kontrából Heras is ugyanazt végrehajtotta, mint Garrido – közelről vette be az érdi kaput.

A szépítő találat – és a pontszerzés reményében – még támadtak az érdiek, de Pallagi veszélyes szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant.

Az Érdi VSE ismét egy olyan meccset játszott, amikor ellenfelénél sokkal több helyzete volt, ám hiába, mert gólt nem szerzett.

Limperger Zsolt együttese maradt a tabella tizedik helyén, amely szinte borítékolhatóan itt is végez az utolsó, Csepel FC elleni hazai bajnokin, amelyet június 5-én, 18.00 órakor rendeznek az Ercsi úti sporttelepen. Az érdiek abban az esetben végeznének a kilencedik pozícióban, ha legyőzik a csepelieket, illetve a kilencedik BKV Előre sok góllal kikap hazai pályán a Puskás Akadémia II-től.

A BKV-nak 44 pontja és +8-as gólkülönbsége van, az érdiek 41 egységet gyűjtöttek, de gólarányuk -1-es, míg a PAFC II 39 ponttal, +5-ös különbséggel állnak a tizenegyedik helyen.

Tatabánya FC – Érdi VSE 2–0 (0–0)

Tatabánya. Vezette: Leél-Őssy (Horváth Zoltán, Szabó Péter)

Tatabánya: Vajdai – Rosa, Holi, Katona, Csemer – Kopunek, Demjén (Heras, 65. perc), Krupánszki, Szabó Richárd (Árvai, 55. p.) – Folmer, Garrido (Gaszner, 92. p.).

Vezetőedző:

Érdi VSE: Kertész – Ország (Ebedli, 83. p.), Honti, Csiszár, Pintér N. (Cservenka, 77. p.) – Korozmán, Csizmadia, Pallagi – Kelemen, Palásthy (Skita, a szünetben), Balázsovics.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Garrido, a 71., Heras, a 80. percben

Címkék