Bukósisakot, robogót és pénzt is lopott (videóval és hanggal)

Dunakeszin 2016 májusában egy érdi fiú a barátjával együtt – két autót feltört, több kerékpárt ellopott nyitott lépcsőházakból, valamint elvittek három robogót és megpróbáltak ellopni két személyautót is.A lopások miatt a két fiú közül egyikük előzetes letartóztatásba került.

Hasonló tartalmaink:

Lopás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság egy fiatalkorú dunakeszi fiú és szintén fiatalkorú társa ellen.

A 16 éves fiatal és társa ellen 2016. április 18-án indult büntetőeljárás, mivel a gyanú szerint több vagyon elleni bűncselekményt – betöréseket és gépkocsi feltöréseket – követtek el. A gyanúsított 2016. április 17-én társával együtt tört be egy dunakeszi családi házba, ahonnan egy bukósisakot loptak el, az ingatlanban lévő bútorokat pedig festékkel öntötték le. A nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a két fiút. A lakcímükön tartott házkutatás során több, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyat és iratokat találtak a rendőrök, amelyeket lefoglaltak.

Beluzsárné Belicza Andrea a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ad tájékoztatást az esetről:

Az egyik fiatalkorút a Dunakeszi Járási Hivatal Gyámügyi Osztálya ideiglenes hatállyal egy érdi lakásotthonban helyezte el, ahonnan az elmúlt hetekben többször megszökött. Ez alatt az idő alatt további bűncselekményeket követett el.

Dunakeszin 2016 májusában – a barátjával együtt – két autót törtek fel, több kerékpárt loptak el nyitott lépcsőházakból.  Elvittek három robogót és megpróbáltak ellopni két személyautót is.

Egy gödi iskola portájáról 2016. május 5-én a délutáni órákban ellopták az épület kulcsát, majd éjjel visszamentek. A kulccsal bejutottak az épületbe, majd a büféből pénzt és élelmiszereket vittek el.

A 16 éves fiút 2016. május 29-én ismét elfogták a rendőrök. Az intézkedés során kiderült, hogy a lakásotthonból akkor is engedély nélkül volt távol. Előállították a Dunakeszi Rendőrkapitányságra, gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. A bűncselekmények elkövetését elismerte.

Az illetékes bíróság 2016. május 31-én elrendelte az előzetes letartóztatását. Társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

police.hu

Címkék