Biztonságosabbá tennék a vasúti átjárókat

Országszerte, így Pest megyében is több vasúti átjárónál tartott ellenőrzést a rendőrség a MÁV munkatársaival közösen. Arra hívták fel a figyelmet, hogyan kell fokozott óvatossággal megközelíteni az átjárókat

Hasonló tartalmaink:

A rendőrök és a MÁV szakemberei országszerte közösen tartottak ellenőrzéseket. Az akció a „Cselekedj biztonságosan a vasúti átjárókban” című nemzetközi kampány része. Még figyelemfelhívó prospektusokat is adtak az autósoknak.

Nem árt tudni, hogy aki átmegy a piros jelzés ellenére, 60 ezer forintra büntetik a rendőrök. Tavaly 2014-hez képest 10 százalékkal kevesebb, összesen 66 baleset történt a vasúti átjárókban. A rendőrség szerint a bajt mindig az okozza, hogy a járművezetők túlbecsülik képességüket.

Vasúti átjáróban a baleseteket elsősorban a figyelmetlenség okozza, illetve a szándékos szabályszegés. Az átjáró berendezéseinek a jelzését figyelmen kívül hagyják a járművezetők és a közlekedők.

Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője az ÉrdMostnak azt mondta, hogy ebben a kampányban arra akarták felhívni a figyelmet, hogy körültekintően kell megközelíteni a vasúti átjárókat. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis a balesetek mindegyikét a közúti közlekedők okozták. Az utóbbi hat évben egyszer sem történt olyan baleset, amit a vasúti berendezések meghibásodása okozott.

- Egyetlen sérülés vagy haláleset is sok, ezért igyekszünk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy körültekintően, a KRESZ szabályait betartva kelljenek át a vasúti átjárókon – hangsúlyozta Lőcsei Virág, a Máv Zrt. sajtószóvivője.

A MÁV az „Érj haza biztonságban” program keretében csaknem 6 milliárd forintot költ új sorompók telepítésére a baleseti kockázatok csökkentése érdekében. A hároméves program során összesen 170 vasúti átjáró biztosítottságát növelik.

Címkék