Lemodellezték a Bem téri lámpákat

Múlt hét péntek óta teljesen átadták a forgalomnak Parkvárosban a Bem teret és a környéket. Amellett, hogy a legtöbben örülnek annak, hogy egy év alatt elkészültek a kivitelezők, az interneten már sokan panaszkodnak a lámpák miatt.

Hasonló tartalmaink:

A Facebookon az “Érd és környéke” csoportban többen nem tetszésüket nyilvánították ki a lámpatestek miatt, hiszen a kommentelők úgy vélik, hogy azok nemhogy gyorsítani, sokkal inkább lassítani fogják a forgalmat. Az ÉrdMost ezért megkérdezte Dr. Bács István alpolgármestert, aki a kezdetektől menedzselte a felújítást, hogy mi a helyzet a lámpákkal.

Az alpolgármester elmondta, hogy a lámpák a hivatalos átadásig, vagyis a nyár végéig nem fognak üzemelni. Arra a kérdésre, hogy vajon a lámpatestek hogyan fogják befolyásolni a forgalmat, meglepő választ kaptunk, ugyanis kiderült, hogy ahogyan a legtöbb autós, úgy az önkormányzat sem értett egyet az ilyen fajta forgalomirányítással, s tiltakozott a lámpák ellen, azonban az Interspar csomópontja miatt kizárólag így lehet megoldani a gördülékeny közlekedést.

Dr. Bács István hozzátette, hogy lemodelleztették a lámpák üzemeltetését és egy szakértő cég úgy tervezi meg a működést, hogy az 25 évre megoldja a forgalom irányítását. Ami biztos, hogy úgy lesznek beállítva, hogy délelőtt a Budapest felé haladó forgalmat támogatja, délután pedig a hazaérkezőket a központ irányában.

 

Címkék