Letették a Staud József Egészségház alapkövét

Letették a Fehérvári út – Bagoly utca sarkán épülő rendelőintézet alapkövét. A leromlott állapotú Bagoly utcai rendelőt kiváltó új intézményben – amely Staud József gyermekorvos nevét viseli majd – várhatóan jövő tavasszal kezdődhet meg a rendelés.

Hasonló tartalmaink:

Hosszú utat tettünk meg 2010-től, mikor elkezdődött az a programsorozat, amely az érdi egészségügyi hálózat felújítását célozta – hangsúlyozta az ünnepélyes alapkőletételen dr. Aradszki András (Fidesz–KDNP) országgyűlési képviselő.

– Az eltelt években új rendelő épült a Bajcsy-Zsilinszky út 40. alatt, az ófalusi rendelőt is korszerűsítették, új gyermek-egészségházat adtak át a Bajcsy-Zsilinszky úton – sorolta az országgyűlési képviselő, emlékeztetve arra: megújult a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény is, ahol jelenleg már 35 féle szakorvosi rendelés működik, és körülbelül 120 ezer ember ellátását végzik.

– A szakorvosi rendelő szomszédságában, a Karolina – Felső utca sarkán, felépült egy új egészségház, amelynek átadására még ebben a hónapban sor kerül – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Dr. Aradszki András hangsúlyozta: a Bagoly utcai az utolsó olyan háziorvosi rendelő Érden, amely még kivitelezésre vár. Az új intézményben jelentősen javulnak majd az egészségügyi körzetben dolgozók munkakörülményei, és az ellátás színvonala is.

– Az egészségügyi szolgáltatóházban több funkció is helyet kap majd: gyógyszertár, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő, védőnői szolgálat, és ide költözik majd a körzeti megbízotti iroda – sorolta Aradszki András, aki elmondta azt is: az akadálymentesített, magas energiahatékonyságú épület több mint 550 négyzetméteres lesz.

– Amit ígértünk az elmúlt hét év alatt, azt teljesítettük is. Van még feladat, olyan dolog, amin javítani kell, és szükséges újítani is. Erre a feladatra készen állunk, és eltökéltek vagyunk abban, hogy Érd városa valóban egy megyei jogú város színvonalán létezzen, és az itt élő polgárok élvezzék a megyei jogú városi funkciókat, többek közt az egészségügy, az oktatás, igazságszolgáltatás területén – zárta szavait a Fidesz–KDNP-s politikus.

Dr. Bács István alpolgármester az alapkőletételen elmondta: az új Bagoly utcai egészségház Staud József nevét viseli majd.
– Staud doktor volt az a gyermekorvos, aki az 1990-es évek közepéig itt, a Velencei út – Bagoly utca sarkán álló épületben fogadta a betegeket, amíg fel nem épült a Bagoly utcai, mára nagyon leromlott rendelő. Staud doktor szolgálatteljesítés közben, tragikus körülmények közt hunyt el Érd és Tárnok határában. Ezzel az épülettel szeretnénk emlékezni rá, a régi érdiekre, a hagyományokra – hangsúlyozta Bács István.

Az alpolgármester lapunknak elmondta: az épületet (amelyhez a tetőtérben közösségi tér, kint pedig 18 férőhelyes parkoló tartozik majd) várhatóan jövő tavasszal adják majd át, mivel a projektben eszköz- és bútorbeszerzés is szerepel. Az egészségház megépítése – eszközökkel, berendezéssel – hozzávetőleg 250 millió forintba kerül majd.

 Így néz majd ki a Staud József Egészségház:

 

(Fotók: Boros Sándor)

Címkék