Két héttel korábban kezdődik a nyári szünet a Marianumban

Újabb, a tavalyinál is nagyobb felújítást végeznek el az egyházi fenntartású Marianum Általános Iskolában, és hogy a tanévnyitóra biztosan befejeződjenek a munkák, korábban kezdik majd a vakációt – nyilatkozta az Érd FM 101.3-nak Takácsné Tóth Noémi igazgató. Azonban a kieső napokat előre pótolják.

Hasonló tartalmaink:

Az új épületszárny is épül az Edit utcában, a munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak. Ez a beruházás szintén érinti a régi épületet, a függőfolyosó miatt kisebb átalakítás szükséges – közölte az intézmény igazgatója, hozzátéve, hogy a gimnáziumi osztályok szeptemberi beindítása is indokolja a felújítást. Takácsné Tóth Noémi elmondta: már kiküldték a szülőknek a tájékoztatót a teljes munkaterv-változásról, de a gyerekek elhelyezését igyekeznek megoldani a kieső két hétre is.

– A már meglévő iskola is megújul. A munkálatok már tavaly elkezdődtek, nyílászárócserével, szigeteléssel, nyáron pedig többek közt teljes tetőcsere vár az épületre. Mivel a felújításra három hónap szükséges, két héttel korábban befejezzük a tanévet. Ehhez átcsoportosítjuk a tanítás nélküli munkanapokat, és pár szombaton is tanítást tartunk – zárta szavait az igazgatónő.

A Marianum iskolában a 2018/19-es tanévben nemcsak két általános iskolai első osztály indul, hanem egy gimnáziumi is. A középiskolai osztály az új épületben kap majd helyet, ami a már meglévő iskola szomszédságában épül. Takácsné Tóth Noémi elmondta, hogy az építkezés az ütemterv szerint halad, és ha ezt továbbra is tartani tudják, júliusra elkészülhet az épület. (Technikai okok miatt a Marianumban induló gimnáziumi osztály az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumnál jelenik meg, a felvételit is ott írják a diákok szombaton.)

A fenntartó, székesfehérvári egyházmegye beruházási programjában szerepel a Marianum felújítása. A közbeszerzési eljárást kiírták, egyelőre nem tudni, mekkora összegre lesz szükség. Az új épületszárny befejezését július-augusztusra tervezik, és így a régi épület fejlesztésével együtt, az új tanévet egy kibővült és teljesen megújult iskolában kezdhetik a marianumos gyerekek.

Az igazgatóval készült teljes interjút itt meghallgathatják!

 

Címkék