Megnyitotta kapuit a felújított Marianum

Szeptember 3-án megnyitotta kapuit a gyerekek előtt a Marianum iskola régi szárnya, amelyet idén nyáron újítottak fel. Hamarosan átadhatják az új épületet is, ahol a gimnazisták tanulnak majd.

Hasonló tartalmaink:

A Székesfehérvári Egyházmegye által fenntartott Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola régi épülete 2017 nyarán teljes energetikai korszerűsítésen esett át, a 2018-as szünidőben pedig a tető és az elektromos hálózat cseréjével folytatódott a felújítás. Belső átalakításokra is szükség volt: a tanárit és több osztálytermet bővítettek, új könyvtárat alakítottak ki. A folyosókon cserélték a burkolatot, és beépítettek egy liftet is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Takácsné Tóth Noémi iskolaigazgatótól megtudtuk, a munkálatok
nagyjából befejeződtek, de apró finomítások még hátravannak – ezek azonban a tanévkezdést nem befolyásolják.

Hamarosan átadhatják az iskola új szárnyát is, ahol tornacsarnok, ebédlő és négy tanterem kapott helyet – itt évfolyamonként egy gimnáziumi osztályt helyeznek el. Az építkezés  várhatóan szeptember végére fejeződik majd be. A birtokbavételhez szükség van még a használatbavételi engedélyre is.

Amíg nem költözhetnek be az új épületbe, a kilencedikesek a régi szárnyban, a leendő könyvtárteremben tanulnak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mivel a diákok nem használhatják az új szárny ebédlőjét, két-három hétig várhatóan még nem lesz étkeztetés az iskolában.

Az épület után az udvar is megújul: a sportudvart áttelepítik az új szárny kertjébe, és a régi épület udvarán új játszóteret alakítanak ki.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Címkék