Véget ért a tanév a Marianum Általános Iskolában

Pénteken már a ballagást tartották az egyházi fenntartású intézményben, ahol felújítás zajlik. Hogy a munkákkal az új tanévre biztosan végezzenek, június közepe helyett már az első napokban átengedik a teret a szakembereknek. Június 4-től osztálykirándulások vannak, az épületbe már nem mehetnek be a felújítás miatt a diákok.

Hasonló tartalmaink:

Épül az új épületszárny az Edit utcában, a munkák az ütemtervnek megfelelően haladnak. Ez a beruházás szintén érinti a régi épületet, a függőfolyosó miatt kisebb átalakítás szükséges – közölte korábban az intézmény igazgatója, hozzátéve, hogy a gimnáziumi osztályok szeptemberi beindítása is indokolja a felújítást.

A már meglévő iskola is megújul. A munkálatok már tavaly elkezdődtek, nyílászárócserével, szigeteléssel, nyáron pedig többek közt teljes tetőcsere vár az épületre. Mivel a felújításra három hónap szükséges, két héttel korábban befejezték a tanévet. Ehhez átcsoportosították a tanítás nélküli munkanapokat, és pár szombaton is tanítást tartottak.

A fenntartó, székesfehérvári egyházmegye beruházási programjában szerepel a Marianum felújítása. A közbeszerzési eljárást kiírták, egyelőre nem tudni, mekkora összegre lesz szükség. Az új épületszárny befejezését július-augusztusra tervezik, és így a régi épület fejlesztésével együtt, az új tanévet egy kibővült és teljesen megújult iskolában kezdhetik a marianumos gyerekek.

A következő két hétben táborokat szerveznek a Marianumban, és igyekeznek a gyerekek igényeire figyelni.

Címkék