Ma van a nemzeti összetartozás napja

Országszerte megemlékezéseket tartanak ma a nemzeti összetartozás napja, június 4. alkalmából. Érden a Kutyavári úti országzászlónál katonai tiszteletadás mellett tartanak megemlékezést.

Hasonló tartalmaink:

A magyar nemzetgyűlés 1920. november 15-én ratifikálta és 1921. július 26-án, a XXXIII. törvénycikkel hirdette ki a trianoni szerződést, amely kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették. Mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra.

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét. Az erről szóló, 2010. évi XLV. törvény kimondta: “a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TISZTELETTEL MEGHÍVJA ÖNT ÉS CSALÁDJÁT A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA ALKALMÁBÓL A KUTYAVÁRI ORSZÁGZÁSZLÓNÁL TARTANDÓ ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSRE ÉS KOSZORÚZÁSRA

2018. június 4-én, (hétfőn) 17 órára

Ünnepi beszédet mond:
T. MÉSZÁROS ANDRÁS
polgármester

Közreműködik:
a LENDVAI KÁROLY FÉRFIKÓRUS
karnagy: Tóth Csaba
és a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület

Címkék