Kiállítás a Teleki Iskolában

Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg azt a kiállítást a Teleki Sámuel Általános Iskolában, amin az intézmény egyik végzős tanulójának rajzait láthatja a közönség. A kezdeményezés célja egyfelől az, hogy az iskola, amolyan gesztusként, így is megköszönhesse a jól teljesítő diákok munkáját, másrészt példaként is szolgáljon, hogy a szorgalomnak és a tehetségnek van értéke.

Hasonló tartalmaink:

Rendhagyó módon, a hangosbemondón keresztül nyitották meg a nyolcadik osztályos Demeter Fanni kiállítását, amin jobbára az eredeti rajzokról készült fotókon ismerhetjük meg az iskola egyik legjobb tanulójának képzőművészeti tehetségét. A szervező elmondta, mivel nagyon büszkék rá, hogy egy ilyen kiemelkedő képességű tanulója van az intézménynek, ezért a tárlat egyfajta köszönetnyilvánításnak is tekinthető.

A szervező hozzátette, a tárlat ugyanakkor nem csak Fanniról és az ő elismeréséről szól, hanem arról is, hogy jó példa legyen minden fiatal számára. Noha a tanárnő szerint ritka az olyan, több területen is kiugró teljesítményre képes gyerek, mint ő, de, aki akár csak egyvalamiben is jó, azt a szűkebb vagy tágabb közösség is megbecsüli.

– Fanni különleges lány, aki nemcsak fantasztikusan rajzol, de a többi tantárgyban is kiemelkedő: országos irodalmi csapatversenyt éppúgy nyert már, mint nyelvtan- vagy földrajzversenyt, és számtalan rajzpályázaton elismerték tehetségét – tudtuk meg Nonn Ilona tanárnőtől, a kiállítás rendezőjétől, aki lapunknak azt is elmondta: Fanni képeiről minőségi fényképeket készítettek, hogy alkotásai megmaradjanak az iskolának. Miután a kiállításnak vége lesz, a másolatokat vitrinekbe teszik, így a gyerekek később is megcsodálhatják őket.

Hogy nemcsak a pedagógusok ragaszkodnak Fannihoz, hanem a fiatal lány is a tanáraihoz, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy Fanni mindegyikőjüktől egy-egy személyre szabott tájképpel búcsúzott.

Címkék