Az agyagozás fejleszti a kreatív gondolkodást

A sóskúti Andreetti Károly Általános és Művészeti Iskolában, Szekér Gizi fazekasmester vezetésével immár hosszú évek óta működik a kerámia szakkör. A kis fazekasok alkotásaiból nyílt kiállítás a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Hasonló tartalmaink:

Az alsósok „gyurmázással” kezdenek. Kis golyókat formáznak agyagból, majd ezeket egymásba illesztgetik. A golyócskákból tárgyak, állatfigurák, tányérok, csészék és egyéb tárgyak alakulnak – magyarázta a keramikus. Nagyon tudnak örülni, ha felismerhető forma vagy figura kerül ki a kezeik közül – tette hozzá.

Évről-évre szebb darabokat készítenek, kedvenceik az állatfigurák, sok kutyus, nyuszi, medve és egyéb állat készül, de a használati tárgyakat is nagy érdeklődéssel, odafigyeléssel készítik.

Idén rengeteg, színes mintákkal díszített tányér, csésze meg váza készült a műhelyben. Az agyagozás nemcsak kellemes időtöltés számukra, hanem észrevétlenül fejleszti a szép- és formaérzéket és kreatív gondolkodásra serkenti a diákokat. Az apró, de ügyes kezek által létrehozott, legsikeresebb kerámiatárgyak még pár napig megtekinthetők az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ előterében.

Érdi Újság

Ábrahám Edit

Címkék