Teleki szimfónia

Különleges énekórával lepték meg a Teleki iskola diákjait június 6-án: Mihályi Éva, a Magyar Állami Operaház első hegedűse, koncertmestere és három zenésztársa látogatott el egy interaktív foglalkozásra a gyerekekhez.

Hasonló tartalmaink:

Mihályi Éva egy NKA-pályázat támogatásával viszi el a komolyzenét a fővárosi és környékbeli általános iskolákba, azzal a céllal, hogy minél több gyerek tanuljon hangszeren játszani, és a zenehallgatás, éneklés, színház- és operalátogatás szabadidős tevékenységük része legyen.

Múlt hétfőn a hegedűművész, valamint Berki Sándor vadászkürtös (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara), H. Zováthi Alajos nagybőgős (Magyar Állami Operaház) és Kovács Imre fuvolista (Nemzeti Filharmonikusok) mutatták be hangszereiket a Teleki alsó tagozatos diákjainak, akik maguk is kipróbálták a hangszereket. A rendhagyó óra még egy meglepetést tartogatott: a negyedikes Majoros Máté tangóharmonika-szólója nemcsak a diáktársak körében aratott sikert, hanem a vendégek is megdicsérték.

– Nagyon nyitottak voltak a gyerekek, annak ellenére, hogy többségük nem tanul zenét. Mozgásban, rajzban és szavakban is nagyon jól ki tudták fejezni érzéseiket, nem voltak bennük gátlások. Rendkívül kedvesen fogadtak, így ez a rendhagyó óra nagyon jó élmény volt nekem és zenésztársaimnak – mondta lapunknak Mihályi Éva, aki négy esztendeje rendez rendhagyó iskolai énekfoglalkozásokat. Mint hozzátette, szeretnének minél több olyan iskolába eljutni, ahol a gyerekek egyébkén nem jutnak élőzenéhez, és céljuk az, hogy foglalkozásaikból sorozatot alakítsanak ki.

(forrás: Érdi Újság)

Címkék