Iskolakóstolgató a Telekiben

Február 27-én megkezdődtek a hagyományos iskolakóstolgató foglalkozások az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában.

Hasonló tartalmaink:

Az öt hétfői alkalmon a leendő elsős tanító nénik mutatkoznak be az első osztályba készülő gyerekeknek és szüleiknek. A foglalkozásokon játékos feladatokat oldanak meg a gyerekek, megismerkednek egymással és az iskolapaddal, és a lehetőségekhez mérten kiválaszthatják azt is, melyik tanító nénihez szeretnének kerülni. Mivel a Teleki iskolában lehetőség van már első osztálytól angol, illetve német nyelvet tanulni, az utolsó foglalkozáson megismerkedhetnek az idegen nyelveket tanító pedagógusokkal is.

– Az iskolakóstolgató foglalkozások iránt minden évben nagy az érdeklődés: sokan mind az öt alkalomra eljönnek – mondta lapunknak Patkóné Séra Ilona igazgatónő, akitől megtudtuk azt is: három első osztályt terveznek indítani a 2017/2018-as tanévben, ezek közül az egyik iskolaotthonos.

– A kiemelt nyelvoktatás iskolánkban nagyon népszerű és sikeres, a középiskolák visszajelzései szerint is; sok tanítványunk már idegen nyelven tanulja a közismereti tárgyakat a gimnáziumban. Az elsősök közül 16-16 gyermek heti két alkalommal angol vagy német nyelven tanulhat – osztálytársaik addig differenciált foglalkozáson vehetnek részt –, negyedik osztálytól pedig már öt órában foglalkoznak az idegen nyelvvel. Ezekbe a csoportokba nincs felvételi: iskolakezdés után, már a gyermek készségeinek, képességeinek ismeretében teszünk javaslatot a szülőnek az idegen nyelvi csoportban való részvételre – hangsúlyozta Patkóné Séra Ilona.

Az első iskolakóstolgatót február 27-én tartották, a következőket március 6-án, 13-án és 27-én, az utolsót pedig április 3-án délután három órától rendezik majd.

Érdi Újság 

Ádám Katalin

Címkék