Marcipán és kerékcsere

Idén is megtelt érdeklődőkkel az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tornaterme az intézmény nyílt napján. A végzős általános iskolások és szüleik nemcsak a felvételi követelményekről és az induló szakokról kaptak tájékoztatást, hanem bekukkanthattak a tanműhelyekbe, tanórákba is, és találkozhattak, beszélgethettek az intézmény diákjaival, tanáraival is.

Hasonló tartalmaink:

A nyílt napon Dózsa Lajos igazgató ismertette az induló tagozatokat, illetve a felvételi eljárást. Mint megtudtuk, a következő tanévben is négy szakgimnáziumi tagozat (autószerelő, kereskedő, irodai titkár, közszolgálati ügyintéző) és tíz szakközépiskolai (cukrász, szakács, pincér, eladó, festő-mázoló-tapétázó, karosszérialakatos, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, villanyszerelő, gépi forgácsoló, szerszámkészítő, hegesztő) indul az érdi intézményben.

A diákok és szüleik a szerdai nyílt napon tizenöt helyszínen pillanthattak be az iskola életébe: végignézhették, hogyan zajlik egy kerékcsere, milyen munka zajlik egy lakatosműhelyben, készíthettek marcipánt a cukrászokkal, bekukkanthattak a tankonyhába – ahol ínycsiklandozó ételek készültek –, elleshették a szalvétahajtogatás és a profi tányértartás fortélyait a pincérnek készülő tanulóktól, ízelítőt kaphattak az irodai munkából abból, mi a feladata egy eladónak, és természetesen közismereti órákat is látogathattak.

Aki nem tudott eljönni, vagy nem jutott el mind a tizenöt helyszínre, pótolhatja: december 12-én ismét nyílt napot tart a Kós iskola, november 28-án délelőtt 9-től 12 óráig pedig Nyitott műhelyek elnevezésű rendezvényükön várják az érdeklődőket.

A Kós iskolába idén sincs felvételi vizsga, a felvétel az általános iskolából hozott pontok alapján történik: az 5., 6., 7. osztály év végi, és a 8. osztály félévi eredményei számítanak magyar nyelvtan és irodalom, történelem, matematika, fizika és idegen nyelv tantárgyakból.

Címkék