Nyílt nap a Gárdonyiban

Beiskolázási nyílt napot tartottak szerdán az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban, a nyolcadikosok és szüleik számára. Az érdeklődők az iskoláról, illetve a felvételi követelményekről tájékozódhattak, és beülhettek nyílt órákra is. A Gárdonyiban két gimnáziumi osztály indul a 2019/20-as tanévben.

Hasonló tartalmaink:

Az  egyik osztályban emelt óraszámban angol, illetve német nyelvet tanulhatnak a diákok, a másik köznevelési típusú középfokú sportosztály – ide olyan diákok jelentkezhetnek, akik versenyszerűen, egyesületnél sportolnak – tudtuk meg Vásárhelyi Pálnétól, az intézmény gimnáziumi tagozatának igazgatóhelyettesétől.

– Aki hozzánk szeretne jelentkezni, annak központi írásbeli felvételi vizsgát kell tennie, akár nálunk, akár egy másik intézményben. Szóbeli vizsgát is tartunk, a nyelvi osztályba jelentkezőknek az adott nyelvből, a sportosztályba jelentkezőknek pedig a sporttal kapcsolatos ismeretekből. A témakörök megtalálhatók intézményünk honlapján – tette hozzá Vásárhelyi Pálné.

A Gárdonyi iskola gimnáziumi tagozatára négyes tanulmányi átlag feletti gyerekek jelentkezését várják. A túljelentkezés nagy: a nyelvi osztályba akár nyolc-tízszeres, a sportosztályba – ami harmadjára indul az intézményben – az első évben kétszeres, tavaly viszont már négyszeres volt.

– Szórólapok, illetve személyes látogatás formájában már bemutatkoztunk az érdi általános iskolákban, így a nyílt napunk után több beiskolázási rendezvényt már nem szervezünk, de ha valaki további információt szeretne – akár személyesen, akár e-mailben –, természetesen nagyon szívesen állunk rendelkezésére – zárta szavait az igazgatóhelyettes.

 

 

 

Címkék