Nyílt nap a Gárdonyiban
2018
nov. 29

Nyílt nap a Gárdonyiban

Beiskolázási nyílt napot tartottak szerdán az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban, a nyolcadikosok és szüleik számára. Az érdeklődők az iskoláról, illetve a felvételi követelményekről tájékozódhattak, és beülhettek nyílt órákra is. A Gárdonyiban két gimnáziumi osztály indul a 2019/20-as tanévben.

Tovább...
Marcipán és kerékcsere
2018
nov. 22

Marcipán és kerékcsere

Idén is megtelt érdeklődőkkel az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tornaterme az intézmény nyílt napján. A végzős általános iskolások és szüleik nemcsak a felvételi követelményekről és az induló szakokról kaptak tájékoztatást, hanem bekukkanthattak a tanműhelyekbe, tanórákba is, és találkozhattak, beszélgethettek az intézmény diákjaival, tanáraival is.

Tovább...
Marianum: mindent a beiskolázásról
2018
okt. 16

Marianum: mindent a beiskolázásról

Felvételi tájékoztatót tartott hétfőn a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium. Az érdeklődők nemcsak a felvételi eljárásról és az intézményről tudhattak meg bővebb információkat, hanem kérdéseket is feltehettek, és bejárhatták az új épületszárnyat. Tekintse meg képgalériánkat az új szárnyról!

Tovább...
Beiskolázási szülői a Marianumban
2018
okt. 8

Beiskolázási szülői a Marianumban

Beiskolázási szülői értekezletet tart október 15-én a a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek. Az intézményben idén indult a gimnáziumi tagozat, és a következő tanévben is egy gimnáziumi osztályt indítanak, ahová 17 tanulót vesznek fel a német, és 17 diákot az angol nyelvi tagozatra.

Tovább...
Beiskolázás előtt
2018
szept. 25

Beiskolázás előtt

Beiskolázási szülői értekezleteket tartottak hétfőn az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a négyosztályos gimnáziumba készülőknek. Az intézmény igazgatónője és tanárai nemcsak a beiskolázási tudnivalókat ismertették, hanem a tagozatokról, az iskola életéről, eredményeiről is beszéltek. A nyolcosztályos tagozat iránt érdeklődőket ma délután várják a beiskolázási tájékoztatóra.

Tovább...
Pótfelvételi erőpróba lesz a Batthyány-ban
2018
aug. 8

Pótfelvételi erőpróba lesz a Batthyány-ban

Pótfelvételi erőpróbát tart a 2018/19-es tanév sportiskolai osztályaiba az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola augusztus 23-án, délelőtt tíz órától. Mint Rozgonyi János igazgató az ÉrdMost-nak elmondta, a mozgás, az egészséges életmód iránt elkötelezett, illetve a sportoló gyerekeket várják, és nemcsak első osztályba, hanem minden évfolyamra.

Tovább...
Mindent a beiratkozásról
2018
ápr. 3

Mindent a beiratkozásról

Ha április, akkor beiratkozás: az állami fenntartású iskolákba április 12-én és 13-án, az önkormányzati óvodákba pedig április 23-án és 24-én írathatják be gyermekeiket a szülők a 2018/19-es tan-, illetve nevelési évre. Figyelem, az óvodai körzethatárok változtak; cikkünkben ezeket is közöljük, ahogy az általános iskolák felvételi körzeteit is.

Tovább...
Általános iskolai beiratkozás: időpontok, tudnivalók
2018
márc. 10

Általános iskolai beiratkozás: időpontok, tudnivalók

A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala közzétette a 2018/2019-es tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontját: a tanköteles gyerekeket április 12-én (csütörtökön 8.00 és 19.00 óra között, és 13-án (pénteken) 8.00 és 18.00 óra között írathatják be az általános iskolákba.

Tovább...
Nyitott Iskola
2018
márc. 10

Nyitott Iskola

Március 10-én délelőtt tartotta hagyományos Nyitott Iskola programját a Bolyai iskola. A nyílt napra nemcsak az intézménybe járó diákok, illetve a beiskolázás előtt álló ovisok szüleit várták, hanem azokat is, akik szeretnék a gyermeküket az emelt szintű matematika, angol vagy a német-magyar két tanítási nyelvű ötödik osztályba íratni.

Tovább...
Nyílt nap a Batthyány iskolában
2018
márc. 6

Nyílt nap a Batthyány iskolában

Továbbra is elsősorban a testmozgás iránt kiemelkedő érdeklődést mutató gyerekek jelentkezését várják az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában, hangzott el az intézmény minap megtartott nyílt napján. Mint azt az iskola igazgatóhelyettese elmondta, az idén megújított rendezvény már nemcsak a leendő elsősöknek és szüleiknek szólt, hanem a felsősök óráira is be lehetett ülni.

Tovább...